MGP: Historisk Agnete slo strømme-Freddy Kalas ned i støvlene..

OVERLEGEN SEIER:

OVERLEGEN SEIER: For første gang har en artist vunnet både MGP Jr., MGP Nordic og Melodi Grand Prix. I kveld ble Agnete historisk, skrev Aftenposten. Det var en fortjent, overlegen, og ikke overraskende seier, skrev Dagbladet..

«Det var en fortjent, overlegen og ikke overraskende seier..»

(Publisert fredag 26. februar 2016 kl. 12.37, sist oppdatert søndag 27. februar kl. 08.48)

I kveld ble Agnete Johnsen historisk. For første gang har en artist vunnet både MGP Jr., MGP Nordic og Melodi Grand Prix, skrev Aftenpostens Arve Henriksen etter lørdagskveldens Grand Prix-finale.

– Den 54. utgaven av Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum ble en historisk slageraften. Etter en ikke alt for spennende gullfinale, hvor det sto mellom Johnsen, Freddy Kalas, Laila Samuels og Sweet 16, gikk Finnmarkskvinnen til topps med soleklar margin.

Dermed skrev hun også norsk slagerhistorie. I 2008 var hun vokalist og frontfigur da bandet BlackSheeps fra Nesseby kommune i Finnmark vant Melodi Grand Prix-junior med låten «Ora Jaska Beana.»

Få måneder senere gikk bandet til topps i den nordiske MGP-finalen i Århus, MGP Nordic. Det var Norges aller første seier i denne konkurransen.

Den gjeveste seieren

Og i kveld tok Agnete Johnsen like godt sin tredje seier, denne gangen i den gjeveste av dem alle, voksenversjonen av MGP. Her vant hun overlegent, med over 166.000 stemmer, med låten «Icebreaker», skrevet av Agnete selv, sammen med svenske Gabriel Alares og briten Ian Curnow, skrev Aftenposten.

VINNER SPOTIFY:

VINNER SPOTIFY: Freddy Kalas vant strømmekonkurransen, men måtte se seg slått av Agnete Johnsen i MGP-finalen..

– Det var en fortjent seier, overlegen og ikke overraskende, skrev Dagbladets Anders Grønneberg.
– Agnete hadde den klart beste låta – og beste framføring, sammen med en annen gullvinnerfinalist, Laila Samuels. Stemmegivingen var aldri spennende, vi skjønte det egentlig for flere uker siden, skrev Grønneberg.

– Hvilke sjanser har Icebreaker og Agnete Johnsen i Stocholm i mai? Hun tar garantert Norge videre fra semifinalen til hovedfinalen lørdag 14. mai. Og herfra kan det gå til himmels. Hun og låta er laget av vinnerstoff. Hva Europa går for? umulig å si, mente Grønneberg.

«MGP har neppe vært bedre..»

– Det kan like godt bli Agnete som en eller annen russer, albaner eller islending, mener Dagbladets MGP-reporter, som også mener Jan Fredrik Karlsen innfrir som ny MGP-general. I likhet med da han var dommer i Idol, er han også i MGP-universet den største stjernen av dem alle, mente Anders Grønneberg.

– Superfinalen ble optimal, de fire beste/morsomte gikk videre: Laila Samuels, Suite 16, Agnete Johnsen og Freddy Kalas. Skulle gjerne hatt med The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan.
– Som underholdning har neppe MGP vært bedre. Gratulerer JFK, gratulerer NRK, skrev Dagbladet. 

Verdig vinner, mener Karlsen

Jan Fredrik Karlsen var et eneste stort smil, enda større enn vanlig, etter kveldens seier.
– Nå er jeg veldig fornøyd, Agnete er en verdig vinner. Dette var en utklassing, publikum har talt.

– Hvordan kan denne låta gjøre det i Stockholm?

– Hele målsettingen har vært å vinne i finalen i Stockholm, og det kan vi gjøre med denne låta, sa Karlsen til Aftenposten lørdag kveld.

Strømme-vinneren

Omtrent 90 prosent av alle som hørte på låtene til de ti MGP-finalistene på Spotify foran den norske finalen hørte på Fredrik Freddy Kalas Aukes reggae-inspirerte partylåt Feel Da Rush, ifølge Fredrik Westin, kommunikasjons-rådgiver i Spotify.

Så hvis det altså var slik at finalen i Melodi Grand Prix ble avgjort av antallet avspillinger på Spotify, ville Kalas og hans tilhengere kunnet sprette champagnen på forhånd. Tidligere i uka var Feel Da Rush blitt spilt nærmere 3 millioner ganger.

Loreens Euphoria

Boyband-gruppa Suite 16s Anna Lee var spilt i underkant av 75 000 ganger, mens Agnete JohnsenIcebreaker, sterkt inspirert, særlig i innledningen, av svenske Loreens suverene vinner i 2012, Euphoria, var blitt hørt 45 000 ganger.

Men mange avspillinger til tross – Dagbladets musikkansvarlig Sandeep Singh trodde ikke at Kalas’ strømmetall har så stor sammenheng med om han skulle vinne.

– Vi har sett tidligere at mange strømmete artister som er med i MGP ikke gjør det så bra i finalen til slutt, sa Singh, og trakk fram Staysman & Lazz og Cir.Cuz som eksempler på det.

Balladene vinner

– Jeg tror kanskje det har å gjøre med at målgruppene er litt annerledes. De som vinner MGP er gjerne balladene, og det vitner om at det er litt eldre folk som gjerne stemmer på MGP.

– Hvem tenker du ligger best an til å vinne på lørdag?

– Den som har den kjedeligste balladen, sa Singh tidligere i uka.

Hvis ungdom i større grad hadde vært stemmegivere tror han at Freddy Kalas hadde hatt større vinnersjanse – også i en internasjonal finale.

Fengende og hjernedød

– Det er egentlig det Europa vil ha. Hans låt er hakket mer synkronisert med MGP-universets trang til fengende og hjernedød popmusikk, enn mange av de andre deltakerne.
Singh var ikke overrasket over at Feel Da Rush danket ut de andre deltakerne i antall Spotify-lytt..

– Er det en musikkultur i Norge som passer perfekt til MGP-sirkuset, er det den som kommer fra russemusikken og strømme-musikken, slo han fast.

Dette innlegget er allerede blitt lest.745.ganger

Legg inn en kommentar