Ukjente Jowst vant MGP-Finalen: «Dette er fløyel! Gyngende fløyelsputer i moderne puls», skrev VG..

MGP-VINNERNE: Produsenten Joakim With Steen og vokalisten Aleksander Walmann (bildet) i «Jowst» stakk overraskende av med seieren i lørdagskveldens MGP-finale.. (Foto: John T. Pedersen, Dagbladet)

MGP-VINNERNE: Produsenten Joakim With Steen og vokalisten Aleksander Walmann (bildet) i «Jowst» stakk overraskende av med seieren i lørdagskveldens MGP-finale – helt fortjent, mener anmelderne.. (Foto: John T. Pedersen, Dagbladet)

«En helt fortjent vinner – og en riktig vinner, også», skrev Dagbladet..

(Publisert lørdag 11.mars 2017 kl. 10.04, sist oppdatert søndag 12.mars kl. 08.02)

«Er det én av kveldens MGP-låter som kan gjøre det både fans og NRK ønsker, nemlig vinne Eurovision i Kiev i mai? Tvilsomt,» skrev Aftenposten før MGP-finalen lørdag.
Men den ukjente outsider-guppa Jowst, som faktisk fikk høyeste forhåndskarakter av avisa med en femmer, stakk av med seieren og flybillettene til Ukrainas hovedstad i mai..

Av BJØRN BRATTEN,  Østkantliv

– Grab The Moment var kveldens store overraskelse. Jowst var rett og slett kveldens beste artist, skrev Dagbladet etter finalen. – Han sto fjellstøtt og sang tilsvarende.. I Kiev i mai handler det om å komme over første kneik, som er å kvalifisere seg til hovedfinalen lørdag 13. mai. Med denne låta og ikke minst med vokaltreffsikkerheten til sangeren, bør det være innenfor. Og da, jo da kan alt skje.. En helt fortjent vinner – og en riktig vinner, også, skrev Dagbladets anmelder.

– Dette er fløyel! Gyngende fløyelsputer i moderne puls, og det er jo dette vi nordmenn eksporterer mest av akkurat nå; mjuk mjuk EDM med en god vokalist til. Men tar det for lang tid før killer-refrenget? For refrenget sitter langt sterkere fra scenen enn fra presentasjons-videoen som tidligere har vært kjent. Den internasjonale juryen vil nok vise tommel opp for denne, skrev VG.

Låten fester seg

– Helt ukjent for de fleste, både låtskriver og produsent Joakim With Steen og vokalist Aleksander Walmann( som i 2012 fikk andreplass i TV 2-konkurransen The Voice) i Jowst, men deres låt, Grab the moment, er den klart mest effektive i år. Tre minutter moderne, produsert pop som kunne druknet i mengden, men melodiføring, stikk, refreng og ikke minst stemmen, gjør at låten fester seg ordentlig til slutt, skrev Aftenpostens anmelder – på forhånd..

Årets MGP-runde var ti låter på tre minutter hver, der bare én ballade og et samisk innslag skilte seg ut. Resten var moderne pop eller gammel rock.

Sølvmedalje til MGP-veteran

Og det var den kanskje mest moderne og velproduserte poplåta til Jowst som vant, og sammen med dem til gullfinalen gikk nettopp gammelrocken til MGP-veteranen Åge Sten Nilsen og hans gruppe Ammunition, samt kveldens yngste utøver, Ulrikke, med låta Places, og electrojoiken First step in Faith, med gruppa Elin & The Woods.

Mens altså kveldens eneste ballade, Kristian Valens You & I, som mange på forhånd hadde tippet som en opplagt vinner, ikke en gang kom til finalen.
– Skjelvende og usikker i stemmen, hvorfor sitter ikke Valen ved pianoet i stedet? Kristian klamrer seg rundt mikrofonstativet som om det var hans siste pust her i livet.  Dette kan han bedre. I kveld ga han dessverre ikke sin nydelige ballade sitt aller beste, skrev VG og ga en treer.

Annerledes

Åge Sten Nilsens låt Wrecking Crew gikk nesten helt til topps, og var den siste låta som ble slått ut før seieren til Jowst var klar.

– En låt for alle som fortsatt elsker rocken slik den var og hørtes ut på slutten av 80-tallet. Røff, uten egentlig å være ordentlig tung. Gitarriff, plystring og ropende koring slik man har hørt det hundrevis av ganger før, med andre ord, skrev Aftenposten om Wrecking Crew.

– Den ene låten som virkelig er annerledes, kan bli en vinner. Sanger Elin Kåven fra Karasjok og låtskriver Robin Lynch i gruppa Elin & The Woods med låta First Step in Faith kaller musikken «electrojoik», men beskrivelsen «arktisk folkpop» passer bedre, skrev avisa.

Bare gull teller

– På samisk og engelsk handler det om å finne sine røtter i naturen, og låtens fremste pre er den melodiske flyten, skrev Aftenposten om låta som altså fikk en slags bronseplass, foran unge Ulrikke og hennes Places som fikk den upopulære fjerdeplassen, sist blant gullfinalistene.
Men i MGP er det som kjent bare gull som teller.

Slik skrev Aftenposten om Places med Ulrikke: En nokså effektiv låt som trykker på mange av de riktige knappene av musikk 2017, der den legger seg i en lett fengende sjangerblanding av pop, R & B og tynn funkgitar. Problemet er at den mangler det lille ekstra, x-faktoren som kan skille den ut fra mengden av slik pop som høres på radio og i Spotify for tiden.

Dette innlegget er allerede blitt lest.641.ganger

Legg inn en kommentar