Danmark tok seieren, fin fjerdeplass til Margaret..

LYKKE: Margaret Berger stiller som nummer 13 i kveldens delfinale. I kveld blir 13 et lykketall.. (Foto: Hege Bakken Riise/NRK)

Nok en MGP-seier til Norden..


Neste års arrangører av Eurovision Song Contest trenger ikke reise langt for å sette opp teltene for neste års MGP-sirkus.

 

(Oppdatert 19.mai klokka 00.49)

Etter dansk-svenske Emmilie de Forests solide seier i kveldens finale i verdens største TV-musikk-konkurranse er det bare å ta en kjapp snartur over Øresund-brua til Kongens by, så er de på plass.

Hederlig

Vår egen Margaret Berger halte i land en meget hederlig fjerdeplass med sin I feed You my love, etter Danmark,  Aserbajdsjans Farid Mammadov og Ukrainas Zlata Ognevich.  Strengt tatt mener vi jo at Margarets låt burde slått alle de andre tre, om vi bare baserer oss på låtenes kvalitet..

Men etter konkurransen i kveld ser vi at flere europeiske musikk-anmeldere mener at den norske låten var for kald og stillestående.

Stillestående

Stillestående, ja, men kald, nei, den må du lenger ut på landet med. Var det noen av låtene i kveldens finale som hadde intensitet og temperament, så var det vel den norske finalisten. Og da mener vi ikke store fakter og mange pyro-effekter..

Men Margaret tapte for verdige motstandere. Både den ukrainske og den aserbajdsjanske deltakeren hadde flotte stemmer, det aserbajdsjanske innslaget også med et ganske fiffig sceneshow. Låtene lå også litt over midten på Eurovision-treet..

Originalt

Det danske innslaget var kanskje, etter vår mening, det minst originale, om det i det hele tatt går an å bruke et slikt ord i denne sammenheng. Men det viktigste nå er kanskje at Eurovision-sirkuset forblir i Norden?

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.995.ganger

Legg inn en kommentar