Erik Poppes Munch-film: «Øyevitne»-morder Per Kjerstad kan bli Edvard Munch?

FRA MASSEMORDER TIL MUNCH:

FRA MASSEMORDER TIL MUNCH: Per Kjerstad, som spilte den demoniske, pedofile massemorderen med kallenavnet Nixon i krimserien Øyevitne i fjor, kan være blant de interessante skuespillernavnene når folkene bak den mulige nye Munch-filmen nå starter arbeidet med å finne skuespillere.. Produsent Aage Aaberge vil foreløpig ikke kommentere navn.. (Foto: NRK)

Foreløpig kommenterer vi ikke navn, sier produsenten..

(Publisert 14.mars 2014 kl. 14.16, sist oppdatert onsdag 29.april 2015 kl. 11.45)

Per Kjerstad, som spilte den demoniske, pedofile massemorderen med kallenavnet Nixon i krimserien Øyevitne i fjor, kan være blant de interessante skuespillernavnene når folkene bak den planlagte nye, norske storfilmen om Edvard Munch nå starter jakten på de store hovedrollene, får Østkantliv opplyst.

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

– Njaaa, sier Nordisk Film-produsent Aage Aaberge når vi konfronterer ham med dette skuespillernavnet. Han bekrefter at de nå setter i gang letingen for fullt etter de rette personene. Han ønsker ikke å kommentere navn foreløpig, men han avviser ikke Kjerstad uten videre:
– Det er mange ting å ta i betraktning. Vi tenker blant annet på alder, og har tenkt å legge oss på et nivå mellom 28 og 35 år, og da er kanskje Kjerstad litt i det øvre sjiktet, mener Aaberge, selv om han ikke har undersøkt dette spesielt.

MUNCH-FILMEN: Den norske filmen om Edvard Munch, som kan bli norgeshistoriens nest dyreste film, om den blir laget, får den nylig kritikerprisbelønte tidligere pressefotografen Erik Poppe som regissør, får Østkantliv opplyst. I april 2015 får han også jobben med å skrive nytt manus sammen med produsent Aage Aaberge og manusforfatter Harald Rosenløw Eeg. Men navnet på hovedrolleinnehver er ennå ikke kjent. – Jeg har min favoritt, men dette bestemmer regissøren, sier produsenten til Aftenposten.

MUNCH-FILMEN: Den tidligere pressefotografen og nå prisbelønte filmregissøren Erik Poppe, som i fjor fikk regijobben på den planlagte Edvard Munch-filmen, som kan bli norgeshistoriens nest dyreste film, om den blir laget, skal nå lede manusarbeidet og jakten på skuespillere. I går, 28.april, avsluttet han en beinhard 50 dagers innspillingsperiode med en annen storfilm, «Kongens nei», har nå stengt alle telefoner og kommenterer foreløpig ingenting.

Kongens nei

Filmregissøren Erik Poppe, som fikk den norske filmkritikerprisen i 2014 for den norske spillefilmen Tusen ganger god natt, fikk regijobben på spillefilmen om Edvard Munch i fjor, og vil ha et avgjørende ord med i laget når det gjelder valg av skuespillere.
Han avsluttet opptakene til den nye, norske storfilmen Kongens nei etter en beinhard 50 dagers opptaksperiode i går, tirsdag, og har nå stengt alle telefoner.

Men Aaberge bekrefter at arbeidet med skuespillervalg vil gå parallellt med arbeidet med nytt manus, som Poppe nå skal lede, etter at det forrige manuset ble forkastet. De håper de vil ha manus og de største rollene klare i løpet av høsten, slik at arbeidet med finansieringen da kan gå inn i en ny fase.
– Det nytter ikke å spørre noen om penger før du har hovedroller og manus klart, sier Aaberge til Østkantliv. 

Manus lagt til side

Aaberge bekrefter at Munchfilm-manuset til den engelske manusforfatteren Paul Mayersburg, som skrev David Bowie-filmen The man who fell to earth, og som allerede har skrevet flere manusutkast til den norske Munch-filmen, nå er lagt til side.
Aaberge og Poppe
 skal skrive nytt manus sammen med en av de fremste norske filmmanusforfatterne, Harald Rosenløw Eeg.

Aaberge beskriver både manusskrivingen og jakten på skuespillerne som en langsiktig affære.
– Du må ha et manus som du kan stå for hundre prosent før du går ut og søker om penger. Når det gjelder skuespillerne er det også en stor prossess, som for eksempel krever at du kaller inn minst fem kandidater og kjører dem hardt på rollene.

– Rollen som Edvard Munch er krevende. Han var jo en vakker og høyreist mann, så det gjelder å finne en skuespiller som kan stemme overens med det, samtidig som vi jo må ha en dyktig skuespiller som kan yte rettferdighet til personen Munch, sier Aaberge.

MUNCH-PRODUSENT: Vi vil helst lage en rent norsk Munch-film, sier produsent Aage Aaberge i Nordisk Film til Østkantliv. Nå leter han etter skuespilleren som skal spille Edvard Munch..

MUNCH-PRODUSENT: Vi vil helst lage en rent norsk Munch-film, sier produsent Aage Aaberge i Nordisk Film til Østkantliv. Nå leter han etter skuespilleren som skal spille Edvard Munch..

Størst etter Kon-Tiki

Den norske filmen om Edvard Munch er et prosjekt som foreløpig er kalkulert til et sted rundt 60 millioner kroner, som eventuelt vil bety at den blir den dyreste norske filmen noen gang, etter 100 millioners-filmen Kon-Tiki, som Aaberge også var involvert i.

– Et høydepunkt i min karriere, sier Aaberge, som fyller 60 år i disse dager. En annen norsk storfilm, Max Manus, hadde et budsjett på 50 millioner kroner.

– Mayersberg gjorde en helhjertet innsats, men vi ønsket av flere grunner å starte manusprosessen på nytt.

– Rosenløw Eeg er i full gang med skrivingen, med Ketil Bjørnstads dokumentarroman fra 2005 som en vesentlig inspirasjonskilde. Bjørnstad er en enorm ressurs for oss. Engasjementet, kunnskapen. Uvurderlig. En veldig fin fyr å samarbeide med, sier Aaberge.

Tulla Larsen og skuddet i Åsgårdstrand

Manuset konsentreres om perioden fra Munchs arbeid med Skrik frem til han avsluttet det turbulente forholdet til Tulla Larsen, med det berømte skuddet i Åsgårdstrand der Munch mistet en finger, som et av de dramatiske høydepunktene. Det blir miljøskildringer fra Munchs inspirerende møter med mennesker i Paris og Berlin, og vi får utbrodert det kompliserte vennskapet mellom ham og August Strindberg.

 Aaberge bekrefter at finansieringen fortsatt ikke er på plass. Tidligere var det meningen at man skulle gå for en internasjonal film med blant annet tyske interessenter, men nå ønsker man å få i stand en norsk produksjon.

Erik Poppe, som er tidligere pressefotograf og hentet den franske stjernejournalisten Juliette Binoche til den kvinnelige hovedrollen som krigsfotografen i Tusen ganger god natt, har tidligere laget suksess-filmene Schpaa, Hawai, Oslo, og deUsynlige..

Dette innlegget er allerede blitt lest.19377.ganger

Legg inn en kommentar