Munch-museet anmeldt for Melgaard-video, politiet henla saken

POLITIANMELDT: En video av den omstridte kunstneren Bjarne Melgaard skal være anmeldt til politiet. Videoen skal være en del av denn omstridte Melgaard+Munch på Munch-museet i disse dager..

POLITIANMELDT: En video av den omstridte kunstneren Bjarne Melgaard skal være anmeldt til politiet. Videoen skal være en del av den kontroversielle Melgaard+Munch-utstillingen på Munch-museet i disse dager.. (Selvportrett: Bjarne Melgaard)

Forsvarlig ut fra et kunstnerisk formål, mener Oslo Politidistrikt

(Publisert tirsdag 3.mars 2015 kl. 07.43, sist oppdatert torsdag 5.mars kl. 20.12)

Oslo-politiet henla torsdag anmeldelsen mot Munch-museets visning av Bjarne Melgaards video All Gym Queens Deserve to Die i forbindelse med den omstridte utstillingen Melgaard + Munch på museet i disse dager.

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

– Etter påtale-myndighetens vurdering må fremstillingen anses forsvarlig ut fra et kunstnerisk formål, slik at forholdet ikke rammes av straffebestemmelsen, sier politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Videoen viser en voksen mann som suger armen på en ett år gammel jente, og er en del av den pågående utstillingen. I 2000 stoppet Moderna museet i Stockholm visningen av den samme filmen etter at den ble anmeldt for å være barneporno.

– Vi er kjent med at det foreligger en anmeldelse. Så vidt vi vet, angår anmeldelsen verket All Gym Queens Deserve to Die, som er et videoverk på 40 minutter. Museet har gjort en grundig vurdering av verket med hensyn til kunstfaglige og etiske forhold, sa museumsdirektør Stein Olav Henrichsen til Aftenposten mandag. 

I år 2000 fikk den samme videoen barnevernsorganisasjonen Ecpat og Unicef i Sverige til å reagere. Unicef i Norge avkrefter at de sto bak anmeldelsen denne gang.

– Vi har heller ikke til hensikt å anmelde utstillingen, men vi oppfordrer foreldre til å tenke over hvor gamle barna skal være før de ser den, sier kommunikasjonssjef i Unicef Norge, Merete Agerbak-Jensen, som forutsetter at museet følger norsk lov.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1069.ganger

Legg inn en kommentar