Nå bygges Vålerenga Stadion: 300 leiligheter mistet varmt vann og varme

VIF-STADION: For fem år siden fikk VIF stadion-tomt på Valle for én krone av bystyret. Nå drømmer de om OL.. (Foto: Pål T. Rørby)

VIF-STADION: For åtte år siden fikk VIF stadion-tomt på Valle for én krone av bystyret. Nå bygges Vålerenga Stadion.. (Foto: Pål T. Rørby)

300 leiligheter i Valle/Hovin- og Ensjø-området blir uten varme og varmt vann i 21 timer mandag og fram til tirsdag klokka seks, fordi en fjernvarmeledning må flyttes i forbindelse med byggingen av den nye Vålerenga Stadion på Valle, skrev Osloby før helga.

– Jeg er ikke så bekymret for oppvarmingen. De fleste har gode, varme leiligheter som holder godt på varmen i noen timer. Jeg er mer bekymret for varmtvannet som visstnok vil bli kaldt ganske fort etter at vi mister varmen mandag klokken ni om morgenen. Den er tilbake 21 timer senere, tirsdag klokken seks, sier Bengt Ove Berg, som leder et borettslag på Ensjø med 152 leiligheter som blir rammet.

Sponser ikke panelovn

Han synes denne saken illustrerer hvor sårbart et moderne samfunn er. Når fjernvarmen forsvinner, er det ikke alternative kilder for varme – Hafslund sponser ikke innkjøp av panelovn – eller varmtvann.
– Jeg skjønner at det av og til kan være behov for å stenge nettet for vedlikehold og reparasjoner. Men jeg synes de kunne anstrengt seg mer for å skjerme kundene for konsekvensene av slikt arbeid, sier Berg.

Dette innlegget er allerede blitt lest.3407.ganger

Legg inn en kommentar