30-åring tiltalt for 65 ID-tyverier

En 30 år gammel mann som mandag møter for Oslo Tingrett tiltalt for til sammen 180 tilfeller av id-tyveri, svindel og bedrageri skal ha stjålet identiteten til 65 personer i Oslo-området, og tyveri av rundt 100.000 kroner, bedrageri av rundt 600.000 kroner, forsøk på tyveri på rundt 150.000 kroner og forsøk på bedrageri av i overkant av 2,7 millioner kroner.

Politiet har aldri tidligere sett  et lignende omfang av identitetstyverier.
– Vi kjenner ikke til at en enkeltperson har stått tiltalt for så mange forhold som gjelder id-tyverier tidligere, sier politiadvokat ved Sentrum politistasjon, Tom Hamnes til NRK Østlandssendingen.
Av de 65 som ble frastjålet identiteten, ble 35 personer utsatt for tyveri og svindel. I tilegg er mannen siktet for å ha svindlet tre andre personer, uten å ha stjålet identiteten deres.

68 fornærmede

Ifølge siktelsen skal mannen ha stjålet post fra de fornærmede eller fått tak i personlige opplysninger på andre måter. Mannen skal deretter ha brukt identitetene til å ta ut penger av kontoer, bestille varer, og opprette kontoer hos ulike firmaer.
Mannen skal ved flere av tilfellene ha hatt nøkler som gjorde at han kunne komme seg inn oppganger og i postkasser.

– Det er 68 personlig fornærmede som er direkte berørt i denne saken. I tillegg kommer banker og andre kredittinstitusjoner som har måttet erstatte økonomiske tap, sier Hamnes. Politiet har både bilde og videobevis mot mannen, fra blant annet minibanker og oppganger der mannen har stjålet post.

Dette innlegget er allerede blitt lest.4667.ganger

Legg inn en kommentar