Anders Krystad i Vietnam: Venter på storstormen

HÅPER: VIF-legende Anders Krystad, som driver fotballskole i Hue i Vietnam, håper det verste uværet, som har drept over 10.000 mennesker på Filippinene, skal gå nordenfor der han bor i Vietnam.. (Foto: Privat)

HÅPER: VIF-legende Anders Krystad, som driver fotballskole i Hue i Vietnam, håper det verste uværet, som har drept over 10.000 mennesker på Filippinene, skal gå nordenfor der han bor i Vietnam.. (Foto: Privat)

Håper å gå klar av det verste..

– Det var varslet at tyfonen Haiyan skulle treffe området her og vi har forberedt oss på det i flere dager nå, sier den kjente VIF-supporteren Anders Krystad som bor i Vietnam, ifølge NRK Østlandssendingens reporter Jon Gimmingsrud søndag.

– Flere hundre tusen innbyggere er evakuert fra kyststripa her, men nå dreide tyfonen nordover i går samtidig som den mister kraft, så vi håper å gå klar av det verste, sier Anders Krystad, kjent som tidligere leder av Klanen og leder i Vålerenga Fotball.

Fotball for alle

Nå har han i flere år jobbet med et fotballprosjekt, Football for all in Vietnam, og har i flere år bodd i byen Hué omtrent midt i landet.
– Det regner og blåser så det rekker. Det bøtter ned. De som er evakuert er i første rekke de som bor helt ute på kysten. Hué ligger omkring 12 km inn fra selve kyststripen. Ute i kystområdene har folk vært nødt til å dra til tilfluktsrom, sier han.
De siste dagene har folk i området hvor han bor, forberedt seg til uværet.

Vann og mat

– Det vanlige her er å handle inn vann og mat og sikre ting. Folk setter opp plater foran vinduer og binder fast planter. De siste dagene har flere hundre mennesker holdt på å skjære toppen av trekronene for at vinden ikke skal få tak og blåse trærne over ende, fortsetter han.
Norske meteorologer varsler at stormen vil treffe Vietnam natt til mandag.
– Det stemmer nok nå. Den opprinnelige meldingen var at den skulle treffe søndag morgen. Men allerede i går ble det klart at den dreier nordover. Det betyr at den går parallelt med kysten og vil treffe sør for Hanoi natt til mandag.

Roser ambassaden

Da vil den nok være såpass svak at det primært er snakk om regn. Men da snakker vi om store mengder regn, opp mot 250 – 300 millimeter på veldig kort tid og da fører det til flom og vi regner med å få flom her i Hué nå også. Og flom tar dessverre menneskeliv, særlig barn er utsatt og det rammer de fattige, sier Anders Krystad, som skryter av den norske ambassaden.
– De har ringt hver eneste nordmann de har kontaktadresser til og hørt hvordan vi har det. Det er litt av en service, sier Anders Krystad.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1390.ganger

Legg inn en kommentar