Blokka ved Kampen-trappa: Protestene preller av som vann på gåsa..

STEDSFREMMED: Den er ikke akkurat tilpasset omgivelsene ved den vakre Kampentrappa, den nye blokka som nå er lagt ut for salg. Stedsfremmed, er vel et ord som kan passe bra for dette spetakkelet..

STEDSFREMMED: Den er ikke akkurat tilpasset omgivelsene ved den vakre Kampentrappa, den nye blokka som nå er lagt ut for salg. Stedsfremmed, er vel et ord som kan passe bra for dette spetakkelet.. (Foto:Skjermdump)

Alt er nå gjort klart for bygging av blokken ved Kampentrappa. Byantikvaren, Bydel Gamle Oslo, Kampen historielag og Kampen Vel har alle uttalt seg mot blokka, slik den nå vil bli bygd, skriver de som kaller seg Venner av Kampentrappa i et rundskriv til medlemmene av Kampen Historielag.

Som bevis legger de ved lenke til annonsen på nettet for den nye, fjonge blokka som utbygger vil klemme inn i den vakre og idylliske kroken ved foten av Kampen-trappa, der den kommer ned fra Kampen Park. Trappa har vært omgitt av vakker natur, og har vært en del av den siste rest av det historiske bygningsmiljøet i Brinken.
Trærne på vestsida av trappa «ryddes» nå bort. Trappa er snart stengt inne bak en høy «mur», skriver historielaget og tenker på selve denne blokka, som til gjengjeld selv stenges inne bak Tøyen-blokkene langs Kjølberg-gata..

I dag ser vi ut over byen mellom andre høyhus. Utsikten vil forsvinne. I den anledning er det langs trappa utstilt sørgedikt av blant andre «sørgende venn», «terapeut», «gledesspreder» m.fl. Diktene henger oppe fra lørdag 23/11 til noen river dem ned, fastslår Venner av Kampentrappa.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1415.ganger

Legg inn en kommentar