Bydelsopprør mot SV-byråd Inga Marte Thorkildsen etter avis-uttalelser

OPPRØR:

OPPRØR: Et stort flertall i bydelsutvaget i Bjerke bydel ber om granskning av blant annet SV-byråd Inga Marte Thorkildsens uttalelser til Dagbladet i forbindelse med en kritisk artikkelserie i avisa.. (Skjermdump Aftenposten)

Bydelsutvalget i Ap-dominerte Bjerke bydel ber om en granskning av SV-byrådens uttalelser til Dagbladet..

Et stort flertall i bydelsutvalget i bydel Bjerke, der Arbeiderpartiet, som sitter i byråd med SV, fikk 41,3 prosents oppslutning ved forrige bydelsvalg, ber nå om at SV-byråd Inga Marte Thorkildsen og kommunaldirektør Endre Sandvik må bli gransket av Kommunerevisjonen, skriver Aftenposten i dag.

Bakgrunnen for saken er bl.a. en serie kritiske artikler i Dagbladet hvor avisa har undersøkt hva som skjedde da en gutt med autisme og downs syndrom ble flyttet fra hjemmet til fostermoren, og forholdene ved omsorgsboligen «Villa Eik» i bydelen.
Byråd Thorkildsen har uttalt seg i flere av sakene. Bydelsutvalget mener det er «grunn til å stille spørsmål ved hva som egentlig har vært byrådens motiv når hun har uttalt seg til Dagbladet.»

«En ynkelig gjeng»

De reagerer kraftig på stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap), som gjennom året har kommet med hard kritikk på Facebook av administrasjonen og den politiske ledelsen i bydelen. Han har blant annet skrevet at bydelen burde settes under administrasjon av byrådet, at den politiske ledelsen med Arbeiderpartiet i spissen er en «ynkelig gjeng» som burde byttes ut og at bydelsdirektøren burde få sparken.

Freddy de Ruiter sier til Aftenposten at han synes kravet om gransking blir «en parodi». – Jeg står hundre prosent inne for alt jeg har sagt, og jeg kunne sagt mye mer. De burde skamme seg, sier de Ruiter. Inga Marte Thorkildsen (SV) kommenterte et innlegg hvor De Ruiter hevder at bydelsadministrasjonen og politikerne «sparker de som ligger nede».

«Presset til å gå av»

I innlegget skriver De Ruiter blant annet at «det ser ut for at barnevernet og bydelen slipper unna med dette lovbruddet». Bydelsadministrasjonen og politikerne i Bjerke mener at byrådens kommentarer er med på å legitimere kritikken fra De Ruiter. I tillegg hevder de at kommunaldirektør Endre Sandvik presset bydelsdirektøren til å gå av, etter at han angivelig skal ha fått «politiske signaler» fra byråden.

De hevder også at byråden og kommunaldirektøren med vilje har påvirket resultatet da Internrevisjonen, som ligger under byrådet, gransket bydelen tidligere i år. Granskingen var et resultat av artiklene i Dagbladet. Der ble det blant annet vist til en spørreundersøkelse blant de ansatte, hvor Internrevisjonen mener resultatene tyder på at «bydelens ledelse i for liten grad er mottagelig for konstruktiv kritikk,» skriver Aftenposten.

Dette innlegget er allerede blitt lest.625.ganger

Legg inn en kommentar