Kafédrift igjen på Hovedøya

HOVEDØYA KRO: Den gamle tyskerbrakka har fått et nytt strøk med rødmaling. Neste sommer blir det krodrift igjen.. (Foto: Anniken Mihle/NRK)

HOVEDØYA KRO: Den gamle tyskerbrakka har fått et nytt strøk med rødmaling. Neste sommer blir det krodrift igjen.. (Foto: Anniken Mihle/NRK)

Etter en sommers pause, blir det igjen kafédrift i den gamle tyskerbrakka på Hovedøya. Tirsdag hadde kommunen visning for mulige leietakere. Den som vil lufte drømmer om å steke vafler bak rødrutede gardiner i idylliske omgivelser kan sette i gang, skriver NRK Østlandssendingen.

Kommunen har pusset opp Klosterkroa på Hovedøya, og skal leie den ut for drift neste sommer. Solveig Marie S. Pettersen, spesialkonsulent, Eiendoms- og byfornyelsesetaten, sier at veldig mange har meldt sin interesse.
– Mange har meldt sin interesse i forkant av visningen, og det ringer fortløpende inn mennesker som vil ha prospekter.

Tysk ferdighus

Klosterkroa er egentlig et tysk ferdighus som ble satt opp på Hovedøya av tyskerne under 2. verdenskrig. Det sto 11 såkalte tyskerbrakker midt på Hovedøya, og offisersmessa lå litt bortenfor selve leiren, ved klosterruinen. Den er den eneste av brakkene fra krigen som står igjen. Klosterkroa er en av de best bevarte tyskerbrakkene i Norge. Det bodde 1000 mann i den tyske leiren. Etter krigen ble brakkene brukt som interneringsleir for prostituerte og kvinner som hadde hatt tyske kjærester. Den gamle offisersmessa har seinere vært både postkontor og butikk. Fristen for å levere en søknad er 22. oktober. Kommunen opererer med enten fast leie eller leie som er en prosentandel av omsetningen.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1866.ganger

Legg inn en kommentar