Kvinnen ble skutt av politiet i 2015, mandag falt hun fra femte etasje i denne blokka..

 FALT FRA FEMTE ETASJE: Den somaliske trebarnsmora som ble skutt i magen av pollitiet i Breigata i 2015, og siktet for drapsforsøk, falt mandag fra femte etasje i denne blokka på Grønland og ned i en barnehage på bakkeplan. Hun ligger nå hardt skadd på Ullevål sykehus igjen. Det foreligger ingen opplysninger om tilstanden hennes.. (Foto: Susanne Skaug)

FALT FRA FEMTE ETASJE: Den somaliske trebarnsmora som ble skutt i magen av politiet i Breigata i 2015, og siktet og etterforsket for drapsforsøk, falt mandag fra femte etasje i denne blokka på Grønland og ned i en barnehage på bakkeplan. Hun ligger nå hardt skadd på Ullevål sykehus igjen. Det foreligger ingen opplysninger om tilstanden hennes.. (Foto: Susanne Skaug)

Politiet: «Vi har klare indikasjoner på at hun ikke ble dyttet ut..»

Den somaliske trebarnsmora som i 2015 ble skutt av politiet i Breigata på Grønland, ligger hardt skadd på Ullevål sykehus etter at hun skal ha falt fra femte etasje i en boligblokk i Smalgangen denne uka, skriver Vårt Oslo.

Politiet rykket den gang ut på en melding om at den den gang 39 år gamle kvinnen skal ha hogd mot en åtte-åring med kniv.
Ifølge politiet ble ikke kvinnen utsatt for noe kriminelt da hun falt ned på en barnehage på bakkenivå ved blokka mandag.
– Vi setter ikke i gang noen etterforskning. Vi har klare indikasjoner på at hun ikke ble dyttet ut, sier Roger Hjertø, vaktleder ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

Tvil om tilregnelighet

Oslo statsadvokatembeter henla saken mot den somaliske trebarnsmora  i september i 2016. – Siktelsen er henlagt av hensyn til tvil om hennes tilregnelighet, sa kvinnens forsvarer, advokat Odd Ivar Grøn til Aftenposten..

Les også: Ny politiversjon: Kvinnen ble skutt fordi hun «agerte» mot politiet..
Les også: «Politibetjenten handlet i tråd med den trening han var gitt..»
Les også: Datteren tør ikke la seg avhøre av politiet..

Først sa politiet at kvinnen ble skutt for å avverge et drapsforsøk på en åtte år gammel gutt. Senere ble det opplyst at de skjøt henne fordi hun «agerte» mot politiet. En av politibetjentene som rykket ut skjøt kvinnen i mageregionen i bakgården på Grønland.

Tiltak overfor barna

Bydelen var raskt på plass etter hendelsen denne uka og har satt i verk en rekke tiltak overfor barna i barnehagen, forteller bydelsdirektør Lasse Østmark, i bydel Gamle Oslo til avisa.
– Alle foreldrene ble varslet per telefon, og vi mobiliserte bydelens psykososiale kriseteam. I dag og i morgen er psykologer til stede for barna og foreldrene ved levering og henting, slik at de sammen kan bearbeide hendelsen de var vitne til, sier Østmark.

Foreldrene har også fått et nummer de kan ringe til og be om ytterligere hjelp, om de skulle trenge det. – Vi forsøker å normalisere situasjonen igjen for barna. De ansatte får hjelp via bedriftshelsetjenesten, sier Østmark.

På sykehus – igjen

Han har ikke hørt at det skal være farlig for barna å oppholde seg i barnehagen, som ligger rett under flere verandaer.

Pressevakten på Ullevål sykehus oppgir at de er bundet av taushetsplikt og ikke kan si noe om kvinnens nåværende helsetilstand.

Flere mennesker i miljøet rundt kvinnen bekrefter identiteten til den somaliske kvinnen. Det gjør også advokat Odd Ivar Grøn, som er blitt varslet om at kvinnen han forsvarte i 2015 nå ligger på Ullevål sykehus igjen.

Dette innlegget er allerede blitt lest.809.ganger

Legg inn en kommentar