Paris-flyet forsinket: Lapp med mystisk skrift på urdu funnet i flysete

Et Air France-fly ble evakuert og forsinket i halvannen time før avgang fra Gardermoen lørdag, etter at en lapp med det som blir kalt «religiøs skrift», ble funnet i et flysete. Det aktuelle flyet skulle ta av mot Paris rundt klokka 14, men ble forsinket på grunn av den mystiske lappen, skriver NRK Østlandssendingen.

– Vi fikk melding fra OSL klokken 13:50. Da vi kom til stedet hadde kapteinen tømt flyet, og bedt om bistand til å undersøke funnet nærmere, sier Randi Nymoen, vaktleder ved Gardermoen politistasjon til NRK.
Bakgrunnen var at en passasjer som akkurat var kommet om bord fant lappen i et flysete. Ifølge Oslo lufthavns pressevakt var lappen skrevet på urdu, som hovedsaklig snakkes i Pakistan og India. Etter at lappen var blitt oversatt, konkluderte politiet med at det ikke var snakk om en trussel.

– Man har ingen informasjon om når lappen er skrevet. Lappen inneholdt et notat fra et religiøst skrift, og man vet ikke hvor lenge den har ligget i flyet. Den er oversatt, og den inneholder ingenting som indikerer en trussel mot flyet, sier vaktleder Nymoen.

Etter at situasjonen var avklart, og flyselskapet vurderte sikkerheten som tilfredstillende, tok flyet av ved 15.30-tiden. Evakueringen skal ha vært udramatisk.

Dette innlegget er allerede blitt lest.3443.ganger

Legg inn en kommentar