Nettmøte(2) på Wenche’s i Schweigaardsgate

NETTMØTE: Høstens første nettmøte på østkantbloggen skjer på Wenche’s i Schweigaardsgate. Det er halvannet år siden sist.. (Foto: Bjørn Bratten)

«Håper det ikke blir 
for strigla i Bjørvika..»

Hilde Fløtten fra Gamlebyen sier det er med skrekkblandet fryd hun følger utbygginga i Bjørvika. Hun håper det ikke blir for strigla der..

Nettmøte:
Wenche’s Café og Bar
Schweigaards gate 60

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Hilde Fløtten (45), Gamlebyen, homeopat:

– Ja, det blir i grunnen lite kultur nå, med småbarn, det blir mye til at man sitter hjemme, kanskje med en tur på kino, kanskje teater nå og da. Før var det mye konserter, rocke-konserter, hva jeg husker best, jo, Springsteen i Gøteborg, Bowie, Mikael Wiehe faktisk på den lille klubben på Aker Brygge, hva var det den het, jo, Cruise – det var vel ikke mer enn 20-40 mennesker til stede, gratis inngang. Så er det jo rock i Gamlebyen, også, Dum Dum boys har nettopp vært her, Øyafestivalen, det er da absolutt noe. På kino blir det mye kritikerroste femmere og seksere, jeg kan ikke si jeg har noen favorittskuespillere, men jeg ser gjerne både norske og nordiske filmer. Hva jeg skulle ønske meg hvis noe skulle få lokket meg ut nå? Til litt vin og jenteprat? Klubbkonserter, jazz og viseklubber, det kan være fint, om det ikke blir altfor trangt.

Bjørvika rett nedi veien her?

– Ja, det er vel litt sånn skrekkblandet fryd. Håper det ikke blir altfor strigla. Kanskje det blir enda verre enn Aker Brygge..?

Hilde Heimdal, Stovner, kafeeier. Alder: Hvorfor det?

– Hva jeg gjør når jeg driver med kultur? Jeg brenner for poesi. Det siste året har vi ikke hatt poesiaftener, vi prøvde oss nemlig i fjor, og det var veldig vellykket. Men så har det ikke blitt noe mer. Nå vil jeg forsøke å komme i gang igjen. Så kan folk komme med dikt de har skrevet sjøl, eller de kan ta med et dikt som de er glad i å lese sjøl. Det kan vel hende folk syntes de hadde sluppet opp for noe de hadde skrevet sjøl og så gikk de tom. Men det er viktig å prøve å få til noe her, for det bor masse flotte folk her i området, men det skjer ikke stort. Hadde vært fint å få til noe annet enn rølp..Også reggae-aftener drømmer jeg om å starte, kanskje en kveld i måneden..

Cathrine Bakke (24), Vålerenga, servicemedarbeider:

– Jeg slutter meg til Hildes planer om reggae-kvelder her på kafeen. Jeg er opprinnelig fra Finnmark, fra Alta, og er gift med en afrikaner, så jeg er opptatt av multikultur, masse musikk, liv og kunst. Og jeg er jo ikke akkurat oppvokst med sånne ting i Finnmark. Det er bare tre dager siden jeg oppdaget denne kafeen, og her trives jeg godt. Nå som jeg er gravid er det ikke så lett å komme seg ut på byen, heller, mange vakter ser med et skjevt blikk på en når en er gravid. Jeg pleide ellers å gå ut på reggae-kafeer en gang i uka. Litt dumt å få stygge blikk når du skal slappe av. Det eneste er M/S Innvik, men nå hører jeg den er solgt. Håper de fortsetter med det samme, men det virker kanskje ikke helt sannsynlig. Den ligger jo litt utafor alfarvei der den ligger. Ikke så mange operagjester å se på Innvik..

Egil Johansen (58), Grünerløkka, vaktmester:

– Om jeg hører på reggae, joda, på Grünerløkka-dagene hører jeg på litt av hvert, også reggae, og gjerne også blues og jazz. Men jeg får vel si jeg er altetende. Men så kan det vel være litt sånn at når du blir lei så trekker du deg litt unna. Men jeg har gått mye på Hvite Hesten på Grünerløkka i den tiden de hadde musikk der. Men hvis du spør om hva slags kultur jeg setter mest pris på å drive så er det vel det å sette seg ned og ta en øl og se på folk.

– Er du opptatt av det som skjer i Bjørvika – et drøyt steinkast nedi gata her?

– Ja, det har jo vært snakket en del om det etter hvert. Og nå med den nye fotgjengerbrua så blir det jo litt artig å kunne gå til fots over jernbanelinja og ned til Akerselva-munningen og de nye byggene der nede. Det har vært mye klaging på det de holder på med, vi får vel vente og se hvordan det blir..

..bb

Dette innlegget er allerede blitt lest.6011.ganger

2 comments for “Nettmøte(2) på Wenche’s i Schweigaardsgate

  1. Anonymous
    2 februar 2011 at 01:18

    Det unngår du ved å få flest mulig til å bli boende:)

  2. Anonymous
    6 september 2010 at 11:29

    Ja! Når får vi strand? Og hvordan skal vi unngå kjære Gamlebyen blir som løkka?

Legg inn en kommentar