Restaurant-spalten: Wasabi Sushi Bar, Tøyen Torg

WASABI-SØSTRENE: Søstrene Kesia og Thi Dungh Nguyen, styrer på splitter nye Wasabi Sushi Bar på Tøyen, Thi som innehaver. Et fortreffelig matsted, mener våre to innleide bønder fra Enebakk.. (Alle foto: Bjørn Bratten)

WASABI-SØSTRENE: Søstrene Kesia og Thi Dungh Nguyen, styrer på splitter nye Wasabi Sushi Bar på Tøyen, Thi som innehaver. Et fortreffelig matsted, mener våre to innleide bønder fra Enebakk.. (Alle foto: Bjørn Bratten)


Helt rått på Tøyen Torg

To bønder i byen:
Wasabi Sushi Bar,
Tøyen Torg


– Dette var helt rått, stønnet Alida, den ene av de to matglade representantene for primærnæringen i Enebakk som av og til besøker spisesteder på Oslo Øst for å få variasjon i kosten. Siden gemalen Taralf ikke hadde kommet i gang med våronna på grunn av sein vår og trøbbel med hydraulikken, hadde han invitert med Alida på en bytur (eller kanskje det var omvendt). 

Taralf kjører aldri lenger inn i byen enn til Tøyen. Han har funnet ut at Tøyen t-banestasjon er byens virkelige sentrum. Derfra er det lett å ta seg videre til hvorsomhelst i hovedstaden. Denne lørdagen kom de seg ikke ned trappene til t-banen engang, men lot seg friste til å stikke innom den rett så nye restauranten der hvor det begynner å skråne ned fra torget mot det underjordiske.

FORTREFFELIG: Vårruller og friterte hummer til forrett, sushi i variasjon, maki med hummer, chilimajones, agurk, avokado og flygefiskrogn. Taralf lurte på om de skjøt flygefisken med hagle..

FORTREFFELIG: Vårruller og friterte hummer til forrett, sushi i variasjon, maki med hummer, chilimajones, agurk, avokado og flygefiskrogn. Taralf lurte på om de skjøt flygefisken med hagle..

Norsk nasjonalkost

– Jeg er ikke særlig begeistret for kinamat og sånn, sa Alida, men var sulten og lett påvirkelig da Taralf insisterte på at det var billigere å oppleve Østens kultur på Tøyen enn å dra til Thailand.

– Dessuten er sushi på vei til å overta som norsk nasjonalkost etter pizza, mente han. Alidas skepsis mot det østerlandske skriver seg etter Taralfs oppfatning fra at hennes aller første ektemann tok seg hyre som smører på en Wilhelmsen-båt på vei over Sørkinahavet, og siden hørte hun ikke mer fra ham..

Ris eller ros? Vi tåler også nedovertommeler! Legg inn din kommentar i kommentarfeltet under denne saken..

Vel innenfor dørene fant paret et ledig bord i et hjørne med utsikt over det multikulturelle livet på Tøyen Torg (med store bokstaver). En smilende servitør dukket raskt opp, og en rask pilsner til Alida hadde den spontane virkning at hun kastet seg over menyen med åpent sinn.  Vårruller visste hun hva var og valgte det sikre for det usikre som forrett, og så tok hun mot til seg og bestilte en stor porsjon sushi for å stille sulten.

Distrahert

Taralf var synlig distrahert av Østens skjønnhet, servitøren Kesia, som faktisk har bodd på Tøyen, og er søster av innehaversken, Thi, men han fikk samlet seg til å bestille friterte scampi som forrett, med tempurasaus, en ganske mild, men frisk og velsmakende sur-søt saus til å dyppe scampiene i. Som hovedrett valgte han maki med hummer, chilimajones, agurk, avokado og flygefiskerogn.

SE OG BLI SETT: Wasabi Sushi Bar ligger strategisk plassert, på hjørnet som alle må runde for å ga ned i underjorden til Tøyen T-banestasjon..

SE OG BLI SETT: Wasabi Sushi Bar ligger strategisk plassert, på hjørnet som alle må runde for å gå ned i underjorden til Tøyen T-banestasjon..

Taralf undret på om man jaktet på flygefisken med hagle, og om han risikerte å få hagl i vrangstrupen. For den uinnvidde kan vi berette at sushi og maki bestilles i antall biter slik at det kan tilpasses alle magemål. 

Og så kom maten på bordet.

– Dette ser lovende ut, utbrøt Alida som konstaterte at vårrullene var skåret opp i små biter slik at hun kunne spise dem med pinner.

– Det er vel ikke pinneplikt, spurte hun, og det kom øyeblikkelig kniv og gaffel til de sultne. Den opphøgde vårrullvarianten var en overraskelse, men smaken var ypperlig, mye bedre enn vårrullene i Lillestrøm.

Kremdott: Wasabi!

Taralfs scampi var også helt fortreffelige, sprø og lekre, og den hjemmelagede tempurasausen smakte ypperlig også for en som var flaska opp på brun saus. Alida og Taralf delte på makiene og sushien. På fatet lå også en friskgrønn kremdott. Dermed var paret introdusert for wasabi, som den grønne kremdotten heter, og som altså er navnet på den nyåpnede sushi-restauranten på Tøyen.

– Bland den i soyasaus, ikke mulig med sushi uten den, sier vertinnen. For å gjøre et langt måltid kort: mange forskjellige smaker, lekkert anrettet, og Alida kjente seg lettere i kroppen for hver bit hun fikk i seg av det østerlandske. – Var dette typisk vietnamesisk, spurte hun. Nei, dette var nok japansk, fikk vi vite.

Den både hjelpsomme og hyggelige servitøren Kesia Nguyen hadde bare så vidt nådd den alder, 18 år, som kreves for å kunne servere alkohol. Hun var altså tillike søster til vertinnen Thi Dung Nguyen som hadde full oversikt i bakgrunnen. Dette var etter Alidas mening en dame med manns mot.

— Jeg har aldri drevet noen restaurant før, og det er veldig spennende med denne restauranten på Tøyen. Her var det jo ingen ting før, og så plutselig skal vi få folk til å komme hit. Men det går bra – veldig bra, sier hun.

Alida og Taralf tumlet glade og forspiste ut på Tøyen Torg og konstaterte at besøket på Wasabi Sushi Bar var vel verdt pengene, bare fem hundre kroner for maten, og vi spiste til vi sprakk.

Drikkevarene sier vi ingen ting om.

Helt rått på Tøyen Torg!

..Alida og Taralf

 

Les mer om Tøyen:

Vei i vellinga?
Skjønnhetskur på Tøyen
Mirakelet på Tøyen
Tøyen Torg i cyberspace
Vaktskifte på Tøyen Torg
Munch: Sommer på Tøyen
Ny giv for spøkelsessenter
Restaurantspalten: Lyst på Tøyen
Nettmøte på Lyst
Da Kampen ble Tøyen
Østkantens svar på Den Røde Plass
Klart for fem ukers fest
Det går så sagflisen spruter
Klart for hagefest
Ibrahim (8), Tøyen-lyriker
Joachim og Ibrahim er snart utlært?
Mads er VJ — ikke DJ
Her er sommerferiefest-programmet

Dette innlegget er allerede blitt lest.50756.ganger

Legg inn en kommentar