Romsås: Tidenes comeback

ROMSÅS: Plutselig en suksess-historie..?

ROMSÅS: Plutselig en suksess-historie..?

Jeg krysser fingrene for tidenes comeback. Det er noe på gang der oppe i disen. Folk flytter dit frivillig, hører jeg. Kanskje blir Romsås likevel juvelen i kronen som Obos drømte om for 40 år siden. I så fall kommer jeg etter, skriver Aftenposten-spaltist Joachim Lund om comeback-fenomenet Romsås.

— Før kalte de det Golan-høyden. Nå er det fint her, selv i regnvær, sier Kari Myrseth, som tar seg en pause i dugnads-innsatsen i Svarttjern Borettslag.

Romsås er blitt pusset opp for 1.3 milliarder kroner siden starten på rehabiliteringsprosessen i 1999: Gamle eternittplater og betongfasader er revet helt ned, og erstattet av lyse teglsteinsflater. Blokkene er etterisolert, noe som vil redusere strømforbruket med ti prosent. Vinduer og balkongdører er byttet ut. Balkongene er totalrehabilitert med glassbyggerstein og nye markiser. Gamle, brannfarlige boder er revet og erstattet med gangveier, plener, kantstein, hekker, lekeplasser, sittegrupper og belysning.

De 650 leilighetene i Svarttjern borettslag, som var de siste til å starte med rehabiliteringen, har investert litt over 400 millioner kroner i sitt prosjekt. Dermed har fellesgjelden i snitt økt med 600.000 for en borettslagsleilighet. Myrseth har bodd her siden blokkene sto ferdige på 70-tallet. Hun mener det er verdt det, skriver Aftenposten.

Dette innlegget er allerede blitt lest.4816.ganger

Legg inn en kommentar