Strevsom T-bane-uke: Signalfeil, kabelbrann, mann i tunnelen, skapte kaos..

KAOS: T-banevogner i krabbefart har vært et hyppig syn denne uka..

KAOS: T-banevogner i krabbefart har vært et hyppig syn denne uka..

«Vi kan bare beklage og be om unnskyldning», sier Sporveien

(Publisert torsdag 2. februar 2017 kl. 07.55, sist oppdatert lørdag kl. 10.52)

Det var en tung uke for T-banepersonell – og titusener av T-banereisende: Mandag morgen ble Majorstuen stasjon rammet av signalfeil som skapte problemer for alle de tidligste T-bane-avgangene, og reisende måtte belage seg på både forsinkelser, innstillinger og togbytte på både line 1, 4 og 5.

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Onsdag kveld brant det i en kabelboks på Nationaltheatret stasjon og skadene kunne fikses først ett drøyt døgn seinere. Arbeidet med reparasjonene startet klokka 22 torsdag kveld, men var ikke ferdig til morgentrafikken fredag.
Torsdag kveld var det derfor enkeltsporet drift mellom Majorstua og Nationaltheatret, og fredag var det samme driftsopplegg som torsdag, på grunn av de fortsatte problemene etter kabelbrannen.
Fredag ettermiddag ble det så forsinkelser igjen etter at T-banetrafikken ble stoppet av en mann som løp inn i tunnelen på Tøyen.
– Den hendelsen har helt klart skapt problemer. Trafikken går igjen, men det har vært betydelige forsinkelser, sa kommunikasjonssjef i Sporveien Cato Asperud til NTB, ifølge Aftenposten.

10 km i timen

Asperud sier at mange av togene måtte kjøre i bare 10 km i timen og ble påført ekstra forsinkelser – også utover de forsinkelsene som var etter brannen på Nationaltheateret stasjon natt til torsdag.

Asperud erkjente torsdag at det hadde vært en krevende uke på T-banen. I tillegg til trafikkavviklingsproblemene mistet en 16 år gammel jente livet da hun ble påkjørt av T-banen på Holstein nord i Oslo torsdag ettermiddag. Politiet sier det var en ulykke, men saken etterforskes, heter det.

Etter kabelbrannen onsdag kveld kunne det bare sendes 16 tog i timen hver vei på den aktuelle strekningen, noe som er halvparten av det normale. I rushtiden betyr dette kaos og forsinkelser.
– Vi kan bare beklage og be om unnskyldning. På mine 21 år i Sporveien kan jeg ikke huske at vi har hatt en slik kortslutning som har fått så store konsekvenser, sa Cato Asperud.

Strevsom T-bane-uke

Det var altså ved 23-tiden onsdag kveld noen kabler kortsluttet og kuttet strømforsyningen til signalanlegget på Nationaltheatret. Først håpet Sporveien å få reparert skadene i løpet av natten, men så greit gikk det ikke:

– Da telefonen ringte klokken 05 torsdag morgen var det bare å hive på seg klærne og komme seg på jobb. Vi har forsøkt å etablere et så tilfredsstillende driftsopplegg som mulig, men dette holder ikke, sier Asperud. 

Klokka 16.15 fredag fikk politiet i Oslo melding om en person i tunnelen mellom Tøyen og Carl Berner. Mannen skal ha hoppet ned i t-banesporet og deretter løpt inn i tunnelen. Oslopolitiet bekrefter på twitter at det er satt i verk nødvendige tiltak for å få ham ut.

Mannen i tunnelen

Cato Asperud sa til Aftenposten ved 17-tiden fredag at mannskap både fra politiet og Sporveien var inne i tunnelen for å lete etter personen. Politiet skrev på Twitter at de hadde lett i tunnelen nordover fra Tøyen, men ikke funnet noe. Sporveien meldte lørdag morgen at alle linjer på T-banen i Oslo går som normalt lørdag. Mannen i tunnelen har såvidt vites ikke dukket opp.

Dette innlegget er allerede blitt lest.674.ganger

Legg inn en kommentar