Politiskuddet på Grønland: Trebarnsmora fengslet for fire uker

Forsvareren anket på stedet

(Publisert fredag 16.oktober 2015 kl. 20.21)

Den 39 år gamle somaliske kvinnen som ble skutt av politiet i Breigata på Grønland den 18.september, er varetektsfengslet i fire uker i Follo Tingrett. Trebarnsmora er siktet for drapsforsøk mot en åtte år gammel gutt og forsøk på vold mot offentlig tjenestemann. 

Kvinnens forsvarer, advokat Odd Ivar Grøn, anket fengslingskjennelsen på stedet, skriver NTB i følge NRK Østlandssendingen
– Hun sier selv at hun har det bra i dag. Hun er åpenbart medtatt, men klart på bedringens vei. Hun er overrasket over at hun ble begjært fengslet. Hun anser at det er hun som er offeret i denne saken og har forklart at hun ikke er til fare eller har vært til fare for noen, sier forsvareren.

Rullestol

For to uker siden ble hun vekket fra kunstig koma på Ullevål sykehus. Politiet har betegnet skadene hennes som moderate. Hun satt i rullestol da hun ankom retten fredag.

Les også: Datteren tør ikke la seg avhøre av politiet
Les også: «Hvis politimannen bare hadde bommet litt, kunne han ha drept kvinnen?
Les også: Politiet skal ikke gå med ladde våpen

Fremstillingen ble lagt til Follo tingrett i Ski fredag og ikke til Oslo tingrett fordi Spesialenheten for politisaker gransker hva som skjedde da en polititjenestemann skjøt kvinnen for å avverge det han mente var forsøk på knivstikking.

Fortsetter etterforskningen

– Vi driver fortsatt på med etterforskningen. Vi har gjennomført en god del avhør og vi holder fortsatt på å ferdigstille avhør som vi har tatt i saken. Så venter vi også på å få resultatene fra de kriminaltekniske undersøkelsene som er gjort, sier Spesialenhetens etterforskningsleder og påtaleansvarlig i saken, Olav Kjetil Moe, til NTB.

– Når enheten har fått inn alt av bevis i saken, vil de foreta en grundig gjennomgang av materialet. Det er vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta fordi det vil kunne generere nye etterforskningsskritt etter hvert som vi går igjennom dette. Det kan være vi nærmer oss en avslutning i desember, sier Moe.

Dette innlegget er allerede blitt lest.3583.ganger

Legg inn en kommentar