«Ronny Deila skal gjøre Vålerenga til Oslos FC København. Intet mindre», skriver Dagbladet..

IKKE ENIGHET: Porsgrunns-gutten Ronny Deila benekter i et intervju med lokalavisa Varden onsdag at det er enighet i forhandlingene med Vålerenga om en overgang til VIF til nyttår.. (Foto: Varden)

IKKE ENIGHET: Porsgrunns-gutten Ronny Deila benektet i et intervju med lokalavisa Varden onsdag at det var enighet i forhandlingene med Vålerenga om en overgang til VIF til nyttår. Men så ble det VIF-pressekonferanse.. (Foto: Varden)

Veldig tent, sa Deila på pressekonferansen i Valhall..

(Publisert tirsdag 12.juli 2016 kl. 15.17, sist oppdatert onsdag kl. 15.13)

Ronny Deila skal gjøre Vålerenga til Oslos FC København. Intet mindre, skrev Dagbladets sportskommentator Morten Pedersen  tirsdag etter nyheten om at Ronny Deila trolig overtar trener-jobben i VIF. Han skal gjøre Vålerenga til et fotballag verd å nevne i samme setning som Ståle Solbakkens store suksess, mente Pedersen.

Onsdag ble det bekreftet: 40-åringen tar over styringen i osloklubben etter sesongen, skriver Aftenposten.
– Først og fremst vil jeg si at det er en stor dag. Jeg er stolt over å få lov til å være en del av Vålerenga.  Det å klare å lage en stabil toppklubb i Norges hovedstad har tent meg veldig, sa Ronny Deila på en hastig sammenkalt pressekonferanse i Valhall.

Stabil toppklubb

– Målet er å være en stabil toppklubb i Norge. Kjempe om trofeer selvfølgelig, men også bygge en klubb som kan stå på egne bein, sier han. 40-åringen skal også være en støttespiller for Kjetil Rekdal ut 2016-sesongen.

– Jeg tok kontakt med Ronny og spurte om han hadde lyst. Det er derfor vi nå sitter her begge to, sier Rekdal om ansettelsen. Kjetil Rekdal skal fortsette som trener i klubben ut 2016-sesongen. Fra og med neste sesong skal han bidra som sportslig leder. Deila har skrevet under på en fireårskontrakt.

Kunne knapt blitt bedre

– Valgene er tatt, svarene gitt og det kunne knapt blitt bedre, skrev Dagbladets sportskommentator tirsdag.
– (Strømsgodset-leder, red.anm.) Erik Espeseth som administrativ leder og Ronny Deila som trener er noe av det beste du finner på markedet. Og finner Kjetil Rekdal sin plass et sted midt mellom de gamle vennene fra Drammen rykker Vålerenga langt fram i køen. Om de holder seg i Tippeligaen, da, skrev Morten Pedersen.

Benektet enighet

Ronny Deila bekreftet onsdag til lokalavisa Varden at han og Vålerenga hadde en dialog, men benektet at han allerede er enig med klubben om en avtale.
– Jeg ønsker ikke å si så mye om den saken. Alle skjønner jo at vi har en dialog, og den er god. Men det er ikke slik at jeg allerede har sagt ja til å trene Vålerenga fra januar, sa Deila til Varden.

Kjetil Rekdal ville hverken bekrefte eller avkrefte at han slutter som trener og i stedet blir sportsdirektør i VIF da han etter formiddagstreningen tirsdag ble konfrontert med påstandene om at Ronny Deila kommer til å overta treneransvaret i osloklubben, skrev Aftenposten.

Aftenposten skrev tirsdag at etter det de erfarer, blir Deila VIF-trener fra og med 1. januar. TV 2 var det mediet som omtalte saken først.

Desperat høst med Vålerenga

– Med 45 poeng igjen å spille om handler resten av sesongen om ikke å rykke ned. Så lenge ny kontrakt er i horisonten vil Kjetil Rekdal fortsatt ha ansvaret for laget. Men skulle det som er krise etter 15 serierunder være like galt eller ha forverret seg når vi har spilt 20, ligger det i kortene at Ronny Deilas høst med sporadisk TV-jobbing blir en desperat høst med Vålerenga isteden, mente Dagbladets kommentator.

– Sjelden har en kamp for å overleve i Tippeligaen vært viktigere enn den Vålerenga kjemper nå.

Går ikke lenger

– Det går ikke lenger slik som VIF blir drevet. Nå blir det gjort et skikkelig forsøk på å sette sammen et godt fungerende team som gjør at vi skal ha gode forutsetninger for å lykkes, sa Rekdal til NRK etter tirsdagens treningsøkt på Valle. Han skal selv lede laget ut sesongen.
– Om det skjer noe etter sesongen, eller om det skjer noe lenger frem i tid, er helt umulig å svare på, sa Rekdal, som forklarte at det i lang tid er blitt jobbet med å få inn mer kompetanse i klubben.

– Enkelte ting begynner å løsne litt, og vi kan få på plass den kompetansen som kreves i alle ledd. Så får vi komme tilbake til posisjoner og sånne ting senere, sa Rekdal.

Strømsgodset-leder til VIF

Strømsgodset bekreftet mandag at Erik Espeseth slutter som daglig leder i klubben. I Godsets pressemelding kom det fram at Espeseth allerede har en ny jobb å gå til. Tirsdag kveld bekreftet Vålerenga, ifølge NRK Dagsrevyen, at Espeseth får jobben som ny daglig leder i Vålerenga.

– Jeg har veldig stor tillit til prosessen som er i gang, som styret holder tak i sammen med hovedaksjonær Tor Olav Trøim, og jeg har stor tro på at utfallet vil være til det beste for Vålerenga, sa nåværende daglig leder i Vålerenga, Morten Nydal.
Han ble sett på som en midlertidig løsning da han ble ansatt i desember 2015.

Fare for å rykke ned

11 poeng, nest sist i eliteserien og en høyst reell fare for å rykke ned. Det er fasiten for Vålerenga etter halvspilt sesong. Trenere og spillere konsentrerer seg nå om å beholde plassen i norsk fotballs øverste divisjon.

Dette innlegget er allerede blitt lest.639.ganger

Legg inn en kommentar