Magnus Carlsen blir programleder på TV2

VINNER ALT: Magnus Carlsen smilte fra øre til øre i sjakk-VM, og i denne ukas turnering i Aserbajdsjan sitter også smilet løst etter å ha vunnet alle de fem kampene..

VINNER ALT: Magnus Carlsen smilte fra øre til øre i sjakk-VM, og i denne ukas turnering i Aserbajdsjan sitter trolig også smilet løst etter at han har vunnet fem kamper og fått remis i fire, og sin tredje strake turneringsseier i 2015..

TV-jobb topper forrykende start på året 2015..

(Publisert søndag 26.april 2015 kl. 16.04, oppdatert lørdag 2.mai kl. 10.27)

Den norske sjakkverdensmesteren Magnus Carlsen har hatt en forrykende start på 2015 og sikret forrige helg sin tredje strake turneringsseier i år ved å beseire det Aserbajdjanske hjemmehåpet Rauf Mamedov med de hvite brikkene i en aserbajdjansk storturnering. Neste helg topper han suksessen ved å debutere som programleder i TV2 i sjakkturneringen EnterCard Chess Qualifier.

SjakkNatt

Før helgen fortalte TV2 at han skal lede direkte-sendingene fra sjakkturneringen fra et glassbur i TV2s lokaler i Karl Johans gate i Oslo. Turneringen går fra 10. til 15.mai og programmet får navnet SjakkNatt med Magnus.
Det var etter snaue fire timers spill i Aserbajdjans hovedstad Baku at Mamedov gjorde feilen som ga Carlsen seieren i turneringen i Aserbajdjan. Fram til det tidspunktet så det ut som at Carlsen sto noe bedre, men at Mamedov fortsatt hadde remis-sjanser, skriver Aftenposten

– Han må ha fått blackout, sa stormester Evgenij Miroshnisjenko om Mamedov på nettstedet chess24.com.

Ikke tapt ett eneste parti

Carlsen har prestert fantastisk i Aserbajdsjan. Nordmannen har ikke tapt ett eneste parti. Fem partier har endt med seire, mens fire har endt med remis, skriver avisa. Carlsen vant også turneringen i fjor, men den gangen presterte han langt mer ujevnt, og tapte to partier på rad midt i turneringen, skrev avisa.

– For meg var det litt av det samme i år, med en god start og god avslutning. Fem seire totalt, denne gangen unngikk jeg en kollaps i midten. Det var forskjellen på en god prestasjon og en veldig god prestasjon, sa Carlsen på pressekonferansen etter partiet.

Dette innlegget er allerede blitt lest.876.ganger

Legg inn en kommentar