Nye Vålerenga Stadion: Store mengder spesialavfall i grunnen gir store ekstrakostnader

VIF-STADION PÅ VALLE:

VIF-STADION PÅ VALLE: Ekstrakostnader på mer enn 40 millioner kroner kommer som følge av store mengder spesialavfall, som oljesøl og mange gamle bilvrak, som er avdekket i forbindelse med gravearbeidene til den nye fotballstadion til Vålerenga..

Store mengder spesialavfall, som oljesøl og mange bilvrak, som er avdekket under gravearbeidene på Valle Hovin i forbindelse med byggingen av Vålerengas nye fotballstadion, kan føre til ekstrakostnader opp mot 40 millioner, skrev Dagsavisen før helga. I tillegg kommer kostnader til midlertidige tiltak for Valle Hovins kunstisflate, som blir liggende vegg i vegg.

Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga kultur- og idrettspark AS, som er byggherre for stadionprosjektet, redegjorde for status på et informasjonsmøte torsdag. Tidligere kostnadsoverslag har ligget på 720 millioner kroner.
– Vi tar det fulle og hele ansvaret for å finne gode løsninger på de utfordringene vi står overfor, og vi har god tro på at vi skal få til det, sa Christiansen.

Det var et omstridt vedtak da Oslo kommune solgte stadiontomta til Vålerenga for en krone i 2008. En av forutsetningene for salget var at kommunen ikke skulle påføres ekstrakostnader ved en utbygging.

–  Det har vært nødvendig å kutte kostnader i stadionplanene, og vi har nå kontroll på kostnadsstyringen i prosjektet, sier Christiansen til Vålerengas nettsted. Det skal bygges både ungdomsskole og barnehage i tribunebygget og arenaen skal stå klar 1. august neste år.

Dette innlegget er allerede blitt lest.560.ganger

Legg inn en kommentar