Vålerenga bygger ny stadion på Valle – nå er grunnsteinen lagt

VIF-STADION PÅ VALLE:

VIF-STADION PÅ VALLE: EØS overvåkingsorgan ESA, godkjenner klubbens nye fotballstadion. 24.juni vedtok et ekstraordinært møte i Vålerenga Fotball at klubben skal bygge sin egen arena på Valle Hovin.. (Ill.: Arkitektkontoret Lille Frøen)

«En merkedag i klubbens historie..»

(Publisert 10.juni 2015 kl.16.52, sist oppdatert torsdag 30.juli kl. 12.02)

I går, onsdag 29.juli 2015, fylte Vålerenga Idrettsforening (VIF) 102 år. Det markerte klubben med å legge ned grunnsteinen som starter bygginga av den nye stadion på Valle Hovin. Vålerenga ligger på andreplass på eliteserie-tabellen, endelig får klubben sin første egne stadion.

– Å få lagt ned grunnsteinen er en merkedag i klubbens historie som virkelig betyr noe. Dette er en fin dag, sa daglig leder Stig Ove Sandnes til Dagbladet, mens Klanen markerte dagen med å gå i tog fra Helsfyr til Valle.
Nesten ett år etter at Oslo bystyre vedtok at Vålerenga Fotball får overta den tomta som bystyret ga tilsagn om til klubben for én krone for sju år siden, «dersom alle formaliteter var i orden», kom beskjeden en onsdag i juni om at alle formaliteter nå endelig er i orden:

EØS overvåkingsorgan, ESA, godkjenner klubbens nye fotballstadion. 24. juni vedtok et ekstraordinært årsmøte i Vålerenga Fotball at klubben skal bygge sin egen arena på Valle Hovin.

Gravingen kan starte i august

Allerede i august kan gravingen ved Valle Hovin starte. I september 2017 kan Vålerenga ta avspark foran 18.000 tilskuere på splitter ny stadion. Hele 6000 av plassene blir ståplasser for supporterne.

ESA har sett på saken siden Vålerenga har fått tomten for én krone fra kommunen, og stadionet skal finansieres gjennom at det også bygges lokaler for en skole, som så leies ut til Oslo kommune. ESA har ikke noe å utsette på avtalen.
– Dette er en fantastisk dag for hele Vålerenga, sier Åge Petter Christiansen, styreleder i Vålerenga Kultur- og idrettspark. Han understreker at dette er et resultat av et meget godt samarbeid med kommune, skole og långiver, Fokus Bank. Han er ikke i tvil om at Vålerenga kommer til å spille for utsolgt hus det første året på helt eget gress.

Eget hjem etter 103 år

– For fotballen betyr det det utrolig mye å kunne flytte inn i eget hjem etter 103 år. Kort sagt betyr det at vi får helt andre utviklingsmuligheter de neste hundre årene enn vi har hatt hittil. Det betyr mye for vårt beste lag, men det vil også bety mye for alle våre bredde- og sosiale aktiviteter å få et eget hjem, sier Christiansen.
Vålerenga skal bygge et anlegg som totalt vil koste snaut 700 millioner kroner. Halvparten vil gå til selve fotballanlegget: tribuner, fotballbane og garderober. Den andre halvparten skal brukes på skole, parkering og noe næringsvirksomhet i stadionkroppen.

– Spilleunderlaget blir kunstgress?
– Ja, vi ville ikke fått en avtale med Oslo kommune hvis vi hadde lagt et naturlig gress som bare kan brukes noen timer hver uke, sir Christiansen.

Selvaag bygger boliger

Selvaag skal også bygge boliger i tilknytning til anlegget. Vålerenga har delvis finansiert prosjektet ved å selge tomten, men vil ha behov for å låne i overkant av 400 millioner kroner.
– Vi har inngått en 25 årig leieavtale med Utdanningsetaten som vil dekke finanskostnadene, sier Christiansen.

Vålerengas fremtidig hjem har ikke fått noe navn, men nå som det siste hinderet later til å være passert kan arbeidet med å finne en samarbeidspartner begynne for fullt.
– Vi har ikke noe prinsipielt imot å selge arenaens navn. Men vi ønsker oss en samarbeidspartner som er glad i fotball og i Oslos østkant,  sier Christiansen.

– OBOS?

– Det er én kandidat på min liste., sier Åge Petter Christiansen.

Dette innlegget er allerede blitt lest.3394.ganger

Legg inn en kommentar