Bystyret: Støtter OL -22 — og fjerner T-bane-sperringene..

OL-LANDSBYEN: Sånn tenker man seg deltakerlandsbyen på Økern i 2022. I kveld vedtok bystyret å søke statsgaranti.. (Foto: NRK)

OL-LANDSBYEN: Sånn tenker man seg deltakerlandsbyen på Økern i 2022. I kveld vedtok bystyret å søke statsgaranti.. (Foto: NRK)

Bystyret vedtok onsdag å be om statsgaranti for vinter-OL i 2022. Dermed er byen ett viktig steg nærmere et vinter-OL om ni år. Høyre, Frp, Arbeiderpartiet, Venstre og Krf stemte for søknaden. Vedtaket ble gjort mot SV, Rødt og Miljøpartiet De Grønnes stemmer.

Saken går nå til folkeavstemning samtidig med stortingvalget, mens byrådet skal forhandle med staten om kostnadsfordelingen. Når resultatene fra folkeavstemningen og forhandlingene er klare, avgjør bystyret om de skal sende OL-søknaden til IOC.

Etter forslag fra Arbeiderpartiet har flertallet i bystyret bestemt at sperringene på T-banen blir fjernet. SV, Frp, Rødt og Miljøpartiet De Grønne sikret Arbeiderpartiet flertall i denne saken.

Sperringene ble satt opp i 2005, men er aldri tatt i bruk. Dette til tross for at Ruter flere ganger har sagt at de skal brukes om kort tid. Sperringene er til hinder ved en eventuell evakuering, og kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1056.ganger

Legg inn en kommentar