Eksplosiv Østkantliv-økning: Nesten doblet antall besøk det siste halvåret..

LUFTIG: Eksplosiv økning av interessen for Østkantliv, trass i de luftige redaksjonslokalene.. (Foto: Bjørn Bratten)

LUFTIG: Eksplosiv økning av interessen for Østkantliv, trolig helt uten sammenheng med stemningen  i de luftige redaksjonslokalene. Som i sin tur kan være et bilde på hva en enmanns-redaksjon kan oppnå?.. (Foto: Bjørn Bratten)

Tre millioner visninger på Østkantliv siden starten i 2008..

(Først publisert 10.januar 2015 kl. 18.31, sist oppdatert tirsdag 13.januar kl. 11.26)

Østkantliv-bloggen har nesten doblet besøkstallet det siste halvåret og kan ved dette nyttårsleitet vise til nesten tre millioner visninger, mot 1.6 millioner visninger i august i fjor, siden starten i august 2008. Det aller meste, drøyt 2. 8 mill. visninger, er kommet siden mai 2013..

Bjørn Storflåtan portrett2BJØRN BRATTEN, Østkantlivs redaktør

Den eksplosive økningen bare fra tidlig i fjor høst kommer på tross av en lang og fortjent juleferie og kan bare forklares med det langsiktige arbeidet som er gjort med å etablere bloggen som et sentralt informasjonsorgan på øskanten. Antallet visninger bare på de 30 mest leste sakene er nå oppe i over 731.000, mot snaut en halv million i august i fjor.

Sensasjonelt

1.685.343 visninger siden starten i 2008 målte vi i august 2014, og det var 553.812 mer – altså en drøy halv million mer – enn ved tilsvarende opptelling i mai det året da tallet var 1.132.531. Det var ikke mindre enn sensasjonelt, ikke minst, altså, siden Østkantliv-redaksjonen hadde hatt ferie siden 20.juni.

Ris eller ros? Vi tåler også nedovertommeler! Legg inn kommentaren din nederst i saken..

Nå har vi altså noe så nær doblet antall visninger, til svimlende 2.959.912, med drøyt 68.000 såkalte unike brukere, altså lesere – på det snaue halvåret som har gått siden august 2014. Det er nesten litt mystisk!

Det hører med til historien at Østkantliv bare hadde 150.000 klikk, eller visninger, i de årene som gikk før vi la om til nytt bloggsystem i mai 2013. Brorparten av de tre millioner visningene – drøyt 2.8 millioner – har altså kommet siden mai 2013..

Trofaste lesere

Det mest slående med Østkantliv som kultur- og nyhetsorgan for oss i redaksjonen er at den har opparbeidet en stor og entusiastisk leserskare som er trofaste på plass året rundt, uansett om bloggen blir oppdatert eller ikke.
Vi velger å trekke den konklusjonen at de drøyt 1300 sakene som ligger tilgjengelig døgnet og året rundt dekker såpass bredt og er så interessant som et samtidsarkiv for østkanten at leserne har den som noe nær daglig kilde.

Web-tv og grasrotaksjon

Interessen for Østkantliv gjorde et markert hopp da vi installerte et nytt bloggprogram i mai 2013, og aksellererte kraftig da vi allerede den samme sommeren startet med web-tv, som førte til at året 2013 ligger på topp i besøk med mer enn 810.000 visninger, med 2012 – den sommeren vi brukte hele sommerferien på å dekke grasrotaksjonen på Tøyen Torg – som en god nummer to med knapt en halv million klikk.

Våre tall viser at til tross for at vår redaksjon i fjor hadde en svært raus sommerferie, som vi startet allerede 20.juni, og ikke avsluttet før godt inn i september måned, samt en måned lang juleferie, var det i løpet av det året at økningen kom for alvor.

PS: For den utrente nettavis/bloggbruker kan det være greit å ha klargjort at det er de unike brukerne som gjerne brukes som målestokk for nettavisers popularitet, ikke minst fordi det er lettest å måle. Unike brukere forholder seg til antallet IP-adresser (som representerer identiteten til den enkelte maskin som brukes av brukerne..) som blir registrert. Mange bloggere bruker begrepet besøk for å beskrive oppslutningen. For Østkantliv blir situasjonen litt spesiell fordi vi har så mye stoff samlet i én blogg: Vårt særpreg, og noe av grunnlaget for vår suksess, er at vi har hundrevis av innlegg, vi nærmer oss nå 1400 innlegg, som blant annet bidrar til å dokumentere livet på østkanten, for å si det litt høytidelig, og som de trofaste leserne blar tilbake til. Da blir det veldig mange besøk, eller visninger, mens antallet unike brukere kan anses for å være beskjedent. Men 68.000 unike brukere, eller lesere, tilsvarer tross alt innbyggertallet i en ganske stor norsk by. (De tallene vi bruker her for å dokumentere besøk/visninger, er de tallene som ligger i bloggprogrammets redigeringssystem, de samme tallene maskinen bruker for å lage de mest-lest-listene vi trykker i midt-spalten.) 

 

 

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.4005.ganger

Legg inn en kommentar