Nyttårs-skål for Østkantliv: En halv million nye visninger..

EKSPLOSIV: Østkantliv-bloggens telleverk viser rundt en kvart million nye visninger på bloggen siden omlegging til nytt bloggsystem tidlig i mai i fjor. Ifølge en opptelling vi har gjort på Word Press sin egen liste over mest leste historier på bloggen, som dere kan lese på midtspalten her på bloggens førsteside, representerer bare de 30 mest leste historiene, de som har fått over 5000 visninger, et tall på drøyt 224.000 visninger.. (Tegning: Hans Normann Dahl)

EKSPLOSIV: ..Skål — og godt nyttår, sier Hans Normann Dahls julenisse til våre lesere den første uka ut i det nye året: Østkantliv-bloggens telleverk viser rundt en halv million nye visninger på bloggen siden omlegging til nytt bloggsystem tidlig i mai 2013.. (Tegning: Hans Normann Dahl)

Eksplosiv økning i antall Østkantliv-visninger..!

Østkantliv-bloggens telleverk kan vise til rundt en halv million nye visninger på bloggen siden omleggingen til nytt blogg-system i mai 2013 , og da har vi bare regnet med de par hundre sakene som har gitt mer enn 1000 klikk.

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

(Publisert 10.desember 2013, sist oppdatert onsdag 8.januar 2014 kl. 11.00)

Året 2013 på Østkantliv-bloggen har vært preget ikke minst av den eventyrlige starten på Østkantliv web-tv, med 1400 unike brukere (se nedenfor) bare den første dagen på det mest populære innlegget, om ruinparken i Klosterenga.

En rask oppsummering ved årsskiftet viser at det er registrert 503.901 sidevisninger på østkantliv-bloggen siden omleggingen av bloggsystem i mai i fjor. Bare de 30 mest leste sakene på bloggen står for et antall visninger på til sammen 224.471.

Om vi tar med de 150.000 visningene som var registrert på den gamle Østkantliv-bloggen, snakker vi om 653.901 visninger siden starten i august 2008. Med denne farten vil vi kunne nå en million Østkantliv-visninger i god tid før sommerferien, og dermed betrakte oss selv som en aktør å regne med i østkantens skrinne medielandskap!

Unike brukere/sidevisninger

Den eksplosive økningen i antall visninger kan delvis avleses i popularitetsmålingene i midtspalten på bloggens førsteside, og ellers på oversikten over alle de 1169 sakene som er lagt inn på bloggen siden starten og som bare vi som administrerer siden har tilgang til.
Vi skal ile til med å forklare at antall visninger i Mest Lest-spalten ikke samvarer med Word Press sin egen statistikk, som opererer med såkalte unike besøk, eller unike brukere, i et antall av 22.229 siden mai i fjor.
De 1400 unike brukerne som klikket seg inn på web-historien om østkantens Vigelandsanlegg den første dagen den var lagt ut, ifølge Word Press-statistikken, betyr at 1400 lesere, representert ved deres IP-adresser, hadde logget seg inn på nettopp denne historien på bloggen.

Tidobbelt?

Men det sier ikke noe om hvor mange saker de ellers har lest på, og heller ikke noe om lesere som har logget seg inn på andre saker og så kommet til Klosterenga-historien..
Det betyr enkelt sagt at statistikk-tjenesten opererer med antall ganger du, representert med din maskins IP-adresse, er innom bloggen, mens visningene i Mest Lest-spalten og ellers i systemets oversikt over innleggene, viser hvor mange — og hvilke! — saker som er lest, eller sett på, når en leser først har klikket seg inn på bloggen. 

Forskjellen på antall visninger og antall unike brukere kan være opptil det tidobbelte av antall visninger i forhold til unike brukere, hevder blogg-eksperter vi har snakket med. Denne forskjellen kan være viktig i kommersiell sammenheng, der en potensiell annonsør ofte vil forholde seg til det lettest mål- og kontrollerbare, nemlig de unike brukerne.

For oss som driver en kultur- og nyhetsblogg for østkanten uten noen økonomiske baktanker, er selvfølgelig lesernes interesse for de enkelte sakene av høyeste interesse.

Leser fem saker

Men den interne statistikken til Word Press kan gi flere spennende poeng enn bare antall visninger på den respektive saken. For eksempel kan vi lese for den siste måneden, med drøyt 1500 unike besøk i julestria, at de drøyt fire hundre leserne av disse sakene som hadde vært innom bloggen tidligere, leser nesten fem forskjellige saker på hvert besøk, og de bruker i snitt ni minutter på hvert besøk.

De 75 prosentene med nye besøkere bruker til gjengjeld bare 48 sekunder på sine besøk. På en måned har det altså vært drøyt 1100 nye besøkere, og 18 prosent av dem går videre og inn i bloggen for å lese mer. Det betyr at det er ganske lett å få ny trafikk på sidene, viser statistikken..

Alt dette kan vi selvfølgelig takke våre mange støttespillere og tipsere for, kort sagt, dere lesere, som har satt stor pris på ikke minst vår nyskapning, Østkantliv web-tv. Fortsett med det!.

Bjorn-Tenerife675x900

med hilsen Bjørn Bratten, red. Østkantliv

Dette innlegget er allerede blitt lest.1609.ganger

Legg inn en kommentar