Hengte bjella på Frp-topper, skapte leserstorm på Østkantliv..

(Publisert tirsdag 14.februar 2017 kl. 02.45, sist oppdatert onsdag 15. februar kl. 02.14)

Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås utspill i søndagskommentaren i Aftenposten denne uka om Frp-toppers angrep på seriøse medier har skapt leserstorm – om ikke ny leserrekord – på Østkantliv, etter at vi trykket utdrag av saken her natt til søndag.

Halvannen time inn i det tredje døgnet, i halv to-tiden natt til tirsdag, hadde nesten 10.000 lesere, eller for å være nøyaktig, 9285 lesere, vært innom og lest vår sak.
Ifølge vår nettstatistikk når riktignok ikke denne saken opp mot tidenes mest eksplosive nyhetssak her på bloggen, som fortsatt er saken om det nye Postkontoret på Tøyen Torg, som ga 4332 unike brukere på én dag, 25.februar 2015.

Åmås klatrer på Østkantliv-lister

Historien om ruinparken i Klosterenga har hittil ligget som en god nummer to i denne sammenhengen, med 1400 unike brukere den første dagen, men må nå se seg slått av Knut Olav Åmås sin historie i Aftenposten, som ga 2813 unike brukere på Østkantliv mandag, og 656 unike brukere søndag, da historien ble publisert.

Nettstatistikken vår forholder seg ikke til antall visninger, bare til unike brukere. Når det gjelder visninger, eller tallet på hvor mange ganger en sak faktisk er lest, må vi forholde oss til det som står nederst i hver sak om hvor mange ganger «saken allerede er lest», eller til de «hitlistene» vi trykker i venstrespalten.
Ganske infløkt, dette, men slik er det. Knut Olav Åmås ligger forøvrig allerede inne på lista, etter bare to dager, over det siste årets mest leste saker, og klatrer..

PS: Da klokka passerte 13.00 midt på dagen tirsdag, altså 13 timer inn i det tredje døgnet, hadde saken klatret seks plasser på hitlista i venstrespalten, med drøyt 12.000 visninger siden natt til søndag. Og klatrer fortsatt heftig. Antall unike brukere på de 13 timene var 1292, det totale antall unike brukere på bloggen 193.648. Et par timer inn i det fjerde døgnet, onsdag kl. 02.14, er Åmås utspill lest av 15.552 lesere på Østkantliv, og har klatret åtte plasser på lista over det siste årets mest leste saker. Tirsdag 14.februar fikk Østkantliv 2393 nye unike brukere, bare snaut 500 færre enn dagen før.

Dette innlegget er allerede blitt lest.4043.ganger

Legg inn en kommentar