Oppdatert: Politiet i Malmø pågrep gjerningsmannen fra Torshov

15-åring på toget gjenkjente mannen fra svensk avisbilde

(Publisert onsdag 27.januar 2016 kl. 19.06, sist oppdatert onsdag 10. februar kl. 09.21)

Mannen som var etterlyst for skytingen på Haarklous plass på Torshov i januar, ble pågrepet i Malmø lørdag kveld. Han blir overført til Norge denne uka, skriver Osloby..

– Den siktede har samtykket i overføring til Norge. Nå jobber vi med en praktisk gjennomføring av dette. Trolig er han tilbake i Oslo denne uka, sier Stein Olav Bredli, leder av voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

Den pågrepne, som er en svensk statsborger i midten av 20-årene, blir kjørt inn til arresten når han kommer tilbake til Oslo, og blir deretter fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.
Ifølge den svenske avisa Expressen, som også hadde publisert bilder av den siktede, ble mannen kjent igjen av en 15-åring som hadde sett bilder av ham i den svenske avisen. Mannen satt da på et tog på vei mot Malmö.

Pågrepet på jernbanestasjonen

15-åringen ringte politiet. Den etterlyste ble deretter pågrepet på jernbanestasjonen i Malmö. 
– Jeg vet at han ble pågrepet på jernbanestasjonen i Malmö, men er ikke kjent med detaljene, sier Bredli.

– Hvordan kom han seg ut av Norge?

– Vi har foreløpig ikke pratet med mannen, og vil avhøre ham når han kommer til Norge, sier Bredli til nettstedet. Politiet har avhørt vitner og offeret i saken, men vil ikke si hva de har forklart.

Ba ham melde seg

Politiet mener nå de vet hvem som skjøt mannen i midten av 20-åra som ble alvorlig skadd i en trappeoppgang på Haarklous plass på Torshov onsdag i forrige uke og har siktet ham for drapsforsøk. Nå ber de mannen melde seg, og vurderer å legge ut bilder av ham i media, skrev NRK Østlandssendingen i forrige uke.

– Vi har satt inn ganske store ressurser for å prøve å finne mannen. Vi ber om at personer som sitter med informasjon om ham tar kontakt med oss. Aller helst ønsker vi at siktede melder seg for politiet. Vi vurderer å gå ut med bilde av gjerningsmannen, sa Stein Olav Bredli. 

Han vet vi leter etter ham

Politiet arbeidet aktivt med avhør av vitner, og hadde operativt mannskap ute for å finne den siktede mannen. – Vi er av den klare oppfatning av at den siktede vet at vi leter etter ham, sa Bredli.

– Det siste fra sykehuset er at tilstanden nå er stabil og at han er utenfor livsfare, sa politiinspektør Grete Lien Metlid etter at mannen i 20-årene var operert.

Dette innlegget er allerede blitt lest.5025.ganger

Legg inn en kommentar