Soria Moria-bygningen skadd i brann

BRANNSKADD: Støv og fett i en ventilasjonskanal sksl være skyld i brannen i Soria Moria-bygningen på Torshov tirsdag kveld.. (Foto: Oslo Brann- og

BRANNSKADD: Støv og fett i en ventilasjonskanal sksl være skyld i brannen i Soria Moria-bygningen på Torshov tirsdag kveld.. (Foto: Oslo Brann- og redningsetat)

Hele bygningen ble evakuert, men ingen personer kom til skade da Soria Moria-bygningen i Vogts  gate 64 på Torshov ble skadd i en brann i en ventilasjonssjakt tirsdag kveld.

– Bygget har fått en del skader, blant annet har litt av taket blitt revet av, sier eier av restauranten Hvaskjer, Olaf Loly, til NRK. Han vet ikke hvor lenge restauranten vil måtte holde stengt.

– Det er ennå uklart, det kan være alt fra en uke til halvannen måned, sier Loly. Ventilasjonsanlegget skal være tilrettelagt for unngå at en slik brann oppstår og et team fra ventilasjonsfirmaet jobbet tirsdag sammen med brannvesenet for å finne ut hva som har skjedd.
Fett og støv som tok fyr i ventilasjonsanlegget var årsak til brannen, skriver osloby onsdag.

Startet i grillen?

– Brannen har startet på kjøkkenet, mest sannsynlig i grillen. Den har så spredt seg til ventilasjonsanlegget, sier brigadesjef Jarle Gustavsen i Oslo brann- og redningsetat. Brannvesenet vil være på stedet gjennom natten. Meldingene om at politiet og brannvesen var på vei kom rundt klokken 17.45.

Det røyk nokså mye fra en ventilasjonssjakt og det kom mye svart røyk over Torshov. Ved 18.30-tiden sa Gustavsen at de var ferdige med å slukke brannen på kjøkkenet, men at de kontrollerte etasjeskillene slik at brannen ikke skulle utvikle seg videre.

Dette innlegget er allerede blitt lest.720.ganger

Legg inn en kommentar