Vakkert og mystisk og bittelitt skummelt: Karsten og Petra på Torshov

UTSOLGT:

UTSOLGT: Torshovteatrets vårsatsing «Karsten og Petra – alle vil ha en bestevenn» var utsolgt helt fram til siste forestilling 7.juni 2016. Sjarmerende og sprikende – det beste er scenografien, mente Aftenpostens anmelder, Mona Levin. Her Ågot Sendstad som frøken Kanin og John Emil Jørgensrud som løveungen. Ekstraforestillinger  lørdag 29. oktober kl. 14 og 16 og 2-5, 8-12, 15-19, 22-26, 29, 30.november og 1-3. desember 2016..

 

Sjarmerende og sprikende, mente Aftenposten..

– Det beste i denne forestillingen for de minste, er scenografien. Dagny Drage Kleiva har skapt et eventyrrom av bruktforretningen til Karstens pappa, fullt av alskens gamle klær og ting. Og omtrent midtveis i dette overfylte stykket, blir rommet gjennom Torbjørn Ljunggrens videodesign og Martin Myrvolds lys, på et øyeblikk til en asiatisk jungel – vakker og mystisk, og akkurat passe bittelitt skummel.

Det skrev Aftenpostens anmelder Mona Levin etter premieren på Torshovteatrets oppsetning av barneforestillingen Karsten og Petra – alle vil ha en bestevenn, basert på bøkene skrevet av Tor Åge Bringsværd og illustrert av Anne G. Holt, i regi av Mari Vatne Kjeldstadli, med Bernhard Arnø, Ellen Andreassen, John Emil Jørgensrud, Ågot Sendstad og Kjersti Tveterås i rollene. 
I forestillingen er det to historier som utspiller seg, med flere side- og underhistorier, og det betyr et ufokusert helhetsinntrykk, mente Aftenpostens anmelder, som ga en firer på sin karakterskala. Forestillingen som er Torshovteatrets vårsatsing, er utsolgt helt fram til siste forestilling 7.juni..

Barna blir utålmodige

– Til å begynne med er det så mye og så mange som skal introduseres før det skjer noe at barna blir utålmodige. Her er kosedyrenes jungeltur med leting etter tigermamma, og Karsten og Petras hemmelige planer for å slippe å skille lag. Karstens foreldre planlegger flytting fordi mor har fått jobb i TV, men barnas og dyrenes fortvilelse føler til at flyttingen ikke blir noe av.
– I stedet blir det karneval i barnehagen, med maskelegging og såpebobler på scenen. Tigerungen, en svært søt Kjersti Tveterås, er på mystisk vis også med. Min tre år gamle konsulent hevdet imidlertid med styrke at tigre ikke er søte, skrev Mona Levin.

Nå tar vi en sang, dere!

– Hvor mye de små barna får med seg av handlingen er et ubesvart spørsmål, men de får tegne før forestillingen begynner, og brøle og synge underveis. Helt til slutt kommer den uslåelige replikken: Nå tar vi en sang, dere!, skrev Aftenpostens anmelder.

Dette innlegget er allerede blitt lest.70095.ganger

Legg inn en kommentar