Torshovteatret: Komilab Nr. 2

LER OG LER: Humor er en seriøs affære og Komilab gir mersmak, skriver Aftenposten. Fra venstre Mariann Hole, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr og Kai Remlov.. (Foto: Gisle Bjørneby)

Endelig skjer det noe på Torshovteatret..

(Sist oppdatert 14.februar 2011:  «.. derfor ler vi og ler vi, av oss selv, kanskje, litt skamfullt, kanskje, i hvert fall av de drivende dyktige skuespillerne… Humor er en seriøs affære, og Komilab gir mersmak, skriver Aftenpostens Mona Levin..)

Forestillingen Endelig skjer det noe, med Thomas Seeberg Torjussen som regissør og manusforfatter og Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Mariann Hole og Kai Remlov i rollene, – med premiere på Torshovteatret 5.februar, – handler om en gutt fra Horten som blir kidnappet når han er ute og backpacker.

Ambivalens

Ganske fort blir det klart at han har oppsøkt ufriheten med vilje. Han er sterkt plaget av ambivalens. At han ikke klarer å velge noen ting, gjør at han føler at han heller aldri vil bli valgt av noen. Å bli tatt som gissel innfrir hans ønsker om begrensede valgmuligheter, om at noe skal skje som er sterkt nok til å berøre ham, og det oppfyller hans hemmelige og hyppige dagdrøm om å bli berømt.
Men han får ikke til å være gissel. Ikke slik de vil ha ham.

Koselig med peis

Thomas Seeberg Torjussen, som her har sin teaterdebut som regissør og manusforfatter, men allerede har debutert på TV med manuset til Koselig med peis på NRK1, er utdannet manusforfatter ved den norske filmskolen på Lillehammer.
Hans eksamensfilm Regjeringen Martin ble nominert til Oscar for beste studentfilm. Han er også nominert til Amanda for beste manuskript til langfilmen Sønner.

I januar 2011 hadde han premiere på TV-serien Koselig med peis på NRK1. Høsten 2010 var han regiassistent for Stein Winge på Riksteatrets Lang dags ferd mot natt.

Dette innlegget er allerede blitt lest.23400.ganger

Legg inn en kommentar