Bystyre-flertallet vil ha X-Games til Tøyen

«Skattefinansiering av Disney-konsernet», mener partiet Rødt..

Det kommersielle, Disney-eide sportsarrangementet X-Games får i bystyret onsdag 42 millioner kroner av bystyreflertallet for å arrangere ekstremsportshowet sitt, som Rødt-leder Bjørnar Moxnes kaller «skattefinansiering av Disney-konsernet», på Tøyen, skriver osloby/Aftenposten.

Resultatet av avstemningen er gitt på forhånd, mens både Rødt og SV har kritisert arrangementet og også Arbeiderpartiet har vært kritiske. Mandag ettermiddag avgjorde Aps gruppemøte at de ville stemme mot å bevilge 42 millioner. Men tirsdag morgen hadde de ombestemt seg, de trenger mer betenkningstid. De vil først bestemme seg i bystyrets middagsmøte i kveld.

Det er TV2, ikke den organiserte idretten, som har søkt om å få arrangere showet i Oslo. Idrettsforbundet har vært kritiske og truet med å nekte egne utøvere å delta. De frykter en fremtid hvor de ikke har kontroll over sportshendelser, skriver avisa.

X-Games er et ekstremsport-konsept delt i vinter- og sommerøvelser. Hovedturneringene arrangeres årlig i USA. Den amerikanske TV-kanalen ESPN, som eies av Disney, eier X-Games.

Dette innlegget er allerede blitt lest.4703.ganger

Legg inn en kommentar