Kritikken haglet mot TV2 og det tidligere byrådet foran X Games-sirkuset på Sirkustomta

LAMBDA PÅ TØYEN:

LAMBDA PÅ TØYEN: En hoppbakke på størrelse med det nye Munchmuseet som er under bygging i Bjørvika har reist seg på terskelen til Munchmuseet. Det er selveste X Games som kommer, ekstremsportens svar på OL. Tre dager før øvelsene starter brøt Norges Skiforbund avtalen med TV2, som arrangerer X Games  denne helga. Kritikken hagler.. (Foto: Bjørn Bratten)

Kommunen støtter arrangementet med 42 millioner kroner. Det mener Antidoping Norge at de aldri burde gjort..

(Publisert 16.februar 2016 kl. 14.23, sist oppdatert torsdag 25. februar kl. 23.05)

Kritikken hagler. Politikere går i strupen på hverandre. Forbund trekker seg fra samarbeidsavtaler. Det store X Games-bråket begynte med knuffing i gangene på Oslo Rådhus, skriver NRK Øslandssendingen foran starten på X Games på sirkustomta på Tøyen denne helga.

Hallstein Bjercke (tidligere byråd for venstre red.anm.) har ført bystyret bak lyset. Han har fungert som en lobbyist for TV 2, i stedet for å ta vare på Oslo Kommunes interesser. Det sier Bjørnar Moxnes i Rødt, som nå går hardt ut mot det han mener er å villede bystyret. Han er ikke alene om kritikken.

Antidopingarbeid er et vilkår

– Vi er skuffet over det som har skjedd, og har hele tida ment at et godt antidopingarbeid er et vilkår for at arrangementet skal gjennomføres, sier den nye kulturbyråden, Rina Mariann Hansen, i Arbeiderpartiet.

Den tidligere kulturbyråden, Bjercke, reagerer sterkt på at Moxnes anklager ham for feilinformering.

– Det er bare tull, men det overrasker meg ikke at Moxnes sier det. Han og partiet hans har vært mot X Games, og stemte sammen med AP mot å gi støtte. Jeg har orientert bystyret etter beste evne, ut fra det jeg visste, sier Bjercke.

Brøt avtalen

Det koker hos politikerene, men hva skjedde egentlig i kulissene da det ble bestemt at X-games skulle komme til Oslo?, spør NRK.

Norges Skiforbund sendte sist søndag et brev til TV 2, arrangøren av X Games på Tøyen denne uka, der de informerte om at avtalen mellom partene brytes. Det skjedde bare tre dager før konkurransene starter. 

Årsaken var at regelverket for antidopingen ikke blir fulgt under konkurransene.

TV 2 har ikke sørget for at det er tillatt å dopingteset utøverne i forbindelse med konkurranse, noe som var en forutsetning da avtalen ble signert i fjor vår, skrev Aftenposten med VG som kilde.

Umulig

– For Norges Skiforbund er det umulig å ha en avtale med arrangøren når det ikke gjennomføres dopingtester i forbindelse med konkurransene. NSF har nulltoleranse når det gjelder doping og det er grunnleggende og helt avgjørende for oss at WADA-koden og idrettens regelverk for dopingtester blir fulgt på alle idrettsarrangement i Norge, sa skipresident Erik Røste i en pressemelding.

Reglene i WADA-koden sier at utøverne skal kunne testes i konkurranser, men siden X Games ikke står på terminlisten, er det opp til arrangøren å sørge for at utøverne skal kunne bli dopingtestet. Det har ikke TV 2s medarrangør ESPN gjort.

Kommunen bevilget 42 millioner

Oslo kommune har bevilget 42 millioner kroner til X Games. Skiforbundet skriver de beklager at dopingtester ikke blir gjennomført og at de føler de må avbryte avtalen.

Derfor er det krangel om X games

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.1037.ganger

Legg inn en kommentar