Isslott i skumringen..

ISSLOTTET: I dag, lørdag kl. 16.00 er det høytidelig åpning av islabyrinten, eller isslottet, i Botanisk hafge, for å markere hagens 200 års jubileum.. (Foto: Bjørn Bratten)

ISSLOTTET: Lørdag 25.januar kl. 16.00 var det høytidelig åpning av islabyrinten, eller isslottet, i Botanisk hage, for å markere hagens 200 års jubileum.. (Foto: Bjørn Bratten)

Vårlig slutt på vinterlig jubileumsfeiring i Botanisk hage..

(Oppdatert onsdag 19.februar kl. 18.19)

Det er tid for isfest, skrev vi her på Østkantliv for drøyt tre uker siden. Ikke før var den forrige helgas isfestival på Geilo avviklet, med ismusikk og is-instrumenter i fokus, arrangert, selvfølgelig, av Terje Isungset, så var det tid for islabyrint i Botanisk hage her på Tøyen, med kunstneren Peder Istad (!) fra Molde som primus motor.

I Geilo var isen til instrumentene hentet fra et spesielt vann på Geilo, til islabyrinten i Botanisk hage var det hentet is fra Savalen på Tynset. Islabyrinten var Naturhistorisk museums måte å markere med en stor happening at den eldste delen av museet — Botanisk hage — fyller 200 år i år.

SE OPP FOR ISRAS!: Farefulle tilstander rundt det nedsmeltete isslottet i Botanisk Hage.. (Foto: Bjørn Bratten)

SE OPP FOR ISRAS!: Farefulle tilstander rundt det nedsmeltete isslottet i Botanisk Hage.. (Foto: Bjørn Bratten)

Høytidelig åpning

Lørdag klokka 16 blir det høytidelig åpning av islabyrinten, som til sammen består av 60 tonn is, satt sammen av et antall 350 kilos isblokker, skrev vi. Det er forresten ikke mer av en labyrint enn at det er helt trygt å begi seg inn i den. Og den blir ikke revet før naturen gjør det, skrev vi også.. 

Men som vi altså har fått erfare i år, så er ikke vintersesongen særlig langvarig. Snaut fire uker skulle det ta fra det flotte isslottet sto ferdig til det bare er noen sørgelige rester igjen, sperret inne av parkvesenet for å sikre at ikke noen skal falle og slå seg inne i isruinene..!

BORTE: Det  blir ikke borte før naturen river det, skrev vi så flott for drøye tre uker, men plutselig var det altså vekk!.. (Foto: Bjørn Bratten)

BORTE: Det blir ikke borte før naturen river det, skrev vi så flott for drøye tre uker siden, men plutselig var det altså vekk!.. (Foto: Bjørn Bratten)

Sic transit osv..

Sic transit gloria mundi, er det et flott munnhell som heter på latin, eller Slik Forgår All Verdens Herlighet, og den 19.februar var altså herligheten forlengst over — snakker vi om tidenes korteste vinter?

Dette innlegget er allerede blitt lest.1593.ganger

Legg inn en kommentar