Nå blir det flerbrukshall på Sirkustomta..

Planene: Sånn kan Øya-området under neste års festival komme til å se ut. i Forgrunnen sirkusplassen og parkeringsplassen foran Botanisk Hage, i bakgrunnen Finnmarksgata, som trolig vil bli stengt under festivalen. Festival-området vil gå opp til barnehagen og gangveien fra Tøyenbadet og sørover helt bort til Økernveien, inkludert kunstgressbanen, det som en gang het Caltex-banen.. (Ill.: Hjellnes Consult)

SIRKUSTOMTA: Sirkustomta slik den så ut på en av skissene i forbindelse med at Øya-festivalen skulle flytte til Tøyen-parken..  (Ill.: Hjellnes Consult)

«Vi jobber for å få den på plass allerede i 2017», sier SVs Sunniva Holmås Eidsvoll..

Tøyen sportsklubb jubler over nyheten om at det vil bli reist en midlertidig flerbrukshall på Sirkustomta, mellom Tøyenparken og Botanisk hage. – Vi jobber for å få den på plass allerede i 2017, sier SVs Sunniva Holmås Eidsvoll til Dagsavisen.

Nei, er det sant, jubler Karianne Hjallen. Hun er styreleder i Tøyen Sportsklubb, som har manglet nettopp et slikt sted. Nå er det flertall i bystyret for å reise den lenge etterlengtede, men altså midlertidige flerbrukshallen på Tøyen. Den skal reises på Sirkustomta og vil være på plass i løpet av 2017. Vedtaket blir fattet i desember.

Finanskomiteen i Oslo Bystyre gir nærmest en instruks til Byrådet om å reise en midlertidig flerbrukshall, skriver Dagsavisen. I praksis skal det bare være administrative og byråkratisk hindere som gjenstår, og det ligger i kortene at hallen blir noe av, mener avisa.

SV-seier

SV har kjempet hardt for å få på plass en hall på Tøyen.
Dette er noe barna på Tøyen har et veldig sterkt behov for, og de har behov for det nå. På sikt jobber SV for at Tøyen skal få en permanent hall, men det kommer til å ta tid. Vi er svært glade for at et flertall i komiteen nå ber byrådet gjøre det det kan for at en midlertidig hall kommer på plass allerede i 2017, sier gruppeleder i Oslo SVs bystyregruppe, Sunniva Holmås Eidsvoll, til Dagsavisen.

På Tøyen holder Tøyen sportsklubb til, en klubb som har fått hele  1.100 nye medlemmer det siste året.

Hva betyr en hall for dere?

Alt. Vi er jo en klubb som vil synliggjøre aktivitetsnivået på Tøyen, men vi har ikke noe sted å tilby denne aktiviteten. Det er helt vanvittig deilig å føle at man endelig får litt progresjon på noen av tingene vi har jobbet så steinhardt for. Dette vil løfte enn hel bydel, sier Karianne Hjallen.

Klar i 2017?

Dersom det er mulig å finne løsninger for å få reist en midlertidig hall på Tøyen, og dette krever ekstra penger, bes byrådet komme tilbake til dette i behandlingen av revidert budsjett for 2017, heter det i innstillingen. Dette er altså en marsjordre til byrådet om å finne løsning på eventuelle administrative utfordringer så fort som mulig slik at hallen er på plass i 2017, skriver Dagsavisen.

Dette innlegget er allerede blitt lest.827.ganger

Legg inn en kommentar