Nei til NRK på sirkustomta

NEI TIL NRK PÅ SIRKUSTOMTA: Bjarte Breiteig og de andre beboer-representantene mener kritikken fra Forfang og Sundelin faller på sin egen urimelighet.. (Video: Terese Bratten)

NEI TIL NRK PÅ SIRKUSTOMTA: Bjarte Breiteig i Tøyenkampanjen mener det ikke er plass til NRK på Tøyen.. (Video: Terese Bratten)

– Jeg synes det er arrogant av Ap å omtale dette som et løft for Tøyen. Hvis NRK skal inn, kan jeg ikke forstå hvordan det skal bli plass til alt det andre vi er blitt lovet, samtidig som parken bevares.

Det sier forfatteren Bjarte Breiteig i Tøyenkampanjen til Aftenposten etter at Oslo Arbeiderparti har foreslått parkeringsplassen ved Munchmuseet på Tøyen, også kalt sirkustomta, hvis NRK skal flytte fra Marienlyst.

– Av alle forslag som er kommet om erstatninger for Munch-museet, må dette være det tåpeligste og det verst tenkelige for Tøyen, skriver Breiteig på Facebook torsdag. Breiteig mener Tøyen først og fremst har behov for en treningshall. 
– På Tøyen bor vi tett og i små leiligheter. Barn og unge trenger et sted å utfolde seg. Vi har ikke lyst til å bruke gymsalen til NRK, sier Breiteig, med henvisning til Aps forslag om at en åpen flerbrukshall kan inngå som en del av eventuelle NRK-lokaler på Tøyen.

Tøyen-opprustning

I 2013 ble Høyre, Venstre, KrF og SV enige om at Munch-museet skulle flyttes til Bjørvika i 2019. I bytte skal Tøyen få en kraftig opprustning. I planene inngår blant annet et nytt Tøyen-bad, et veksthus til rundt en halv milliard kroner, også tiltenkt plass på sirkustomta, og vitensenter.

Heller ikke SV eller Oslo Venstre vil ha NRK til nabolaget. Tøyen-beboer Steinar Heldal er SV-politiker og leder av byutviklingskomiteen i Gamle Oslo.

– Tøyenavtalen er tydelig på at Tøyen skal få nytt bad, veksthus og vitensenter. Sammen med flerbrukshall vil dette være klart mer til nytte for folk enn hva NRK vil være, sier Heldal. – Prestisjearbeidsplasser gjør lite for fritidstilbudet til barn i fattige familier, i motsetning til idrettshall og bad. Dessuten er det ikke plass til alt, sier Heldal.

Leder Espen Ophaug i Oslo Venstre mener det er en svært dårlig idé å flytte NRK til Tøyen.
– På Tøyen har vi vedtatt stor planer om både oppgradering av parker, torg og møteplasser, samt nye prosjekter som flott bad, veksthus og vitensenter. Befolkningen på Tøyen vil også ha flerbrukshall. Da er det rett og slett ikke plass til et 50.000 kvadratmeter stort NRK-bygg, sier Ophaug.

Hvis NRK får solgt Marienlyst og dermed klarer å finansiere et nytt hovedkontor, håper de å flytte 2000 ansatte i løpet av 5–10 år.

 

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.643.ganger

Legg inn en kommentar