Brann-drama på Tøyen: 69-åring satte fyr på naboens balkong i Sexes gate, mener politiet..

Pågrepet for tre ildspåsettelser, fengslet for fire uker..

(Publisert lørdag 17.desember 2016 kl. 04.50, sist oppdatert onsdag 21.desember kl. 05.16)

En 69 år gammel mann er pågrepet og fengslet for fire uker, siktet for å stå bak tre branner på Tøyen natt til lørdag 17.desember, skriver Aftenposten. Mannen hadde fortsatt sot på hendene da politiet kom til stedet.
En av brannene som ble påsatt var på balkongen til 69-åringens nærmeste nabo i Sexes gate. En nabo observerte ham på balkongen i forbindelse med brannen.

Samme natt fikk politiets sentralbord flere oppringninger fra mannen der han truet med å brenne ned noe hvis han ikke fikk hjelp, heter det i fengslingskjennelsen. Politiets etterforskere har også funnet bilder av siktede på overvåkingskameraer i nærheten av åstedene på tidspunktene for hendelsene.

Tidligere dømt for ildspåsettelse

69-åringen er tidligere straffedømt for flere tilfeller av trusler, grov vold og grovt skadeverk i form av ildspåsettelse. Mannen har anket fengslingen til lagmannsretten, som ventelig vil komme med sin avgjørelse i løpet av uken.
Politiet satte i gang et omfattende søk etter én eller flere gjerningspersoner, etter at det oppsto branner i løpet av 30 minutter i Tøyengata, Sexes gate og Hagegata..

Nødetatene fikk den første meldingen om en brann i en blokk i Sexes gate like før klokka 01.00. Ti minutter seinere kom meldingen om en brann i Tøyengata, under et kvartal unna den første brannen. Omtrent samtidig som politiet meldte at brannen i Tøyengata var slukket, fikk de melding om en ny brann. Denne gang i en søppelkasse i Hagegata. Det er ikke meldt om skadde personer etter brannene.

Sot på hendene

– Brannvesenet mener at alle brannene er påtent. Vi søker derfor med både hundepatrulje og vanlige patruljer etter aktuelle personer i området, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo-politiet til Dagbladet like etter klokka 01.00 natt til søndag. To timer seinere ble en 69-åring pågrepet på Kampen, noen hundre meter unna der den første brannen oppsto.

– Vi ble kontaktet av et vitne som hadde fått med seg politiets Twitter-meldinger, og blitt mistenksom da vedkommende så en mann som kunne passe til den vi lette etter. Da politiet kom til stedet hadde mannen fortsatt sot på hendene, sier Ullsand til Dagbladet.

Dette innlegget er allerede blitt lest.2853.ganger

Legg inn en kommentar