Ting tar tid: Tøyen-opprustning tidligst om ett år..

THE TÖYEN: Det ambisiøse kulturscene-prosjektet i bomberommet under Nav på Tøyen Torg lot seg ikke gjennomføre. Dan Nordhagen og Kenneth Simonsen i det som ble kalt Enerhaugen Kulturscene kom ikke til enighet med gårdeieren, statlige Entra.. (Faksimile Aftenposten)

THE TÖYEN: Det ambisiøse kulturscene-prosjektet i bomberommet under Nav på Tøyen Torg lot seg ikke gjennomføre. Dan Nordhagen og Kenneth Simonsen i det som ble kalt Enerhaugen Kulturscene kom ikke til enighet med gårdeieren, statlige Entra.. (Faksimile Aftenposten)

Kulturscenen falt i fisk  — nå blir det fisk og vilt på Tøyen Torg..

(Publisert fredag 27.september 2013 kl. 13.45, sist oppdatert lørdag 28.september 2013 kl. 00.26)

En av søylene i opprustnings-programmet for Tøyen Torg, de meget ambisiøse planene rundt det som ble kalt The Töyen, kulturscenen som skulle etableres i bomberommet under Nav-kontorene i Hagegata 22, er falt bort, får Østkantliv opplyst.

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Opprustningen av Tøyen Torg er et av de viktigste elementene i den såkalte Lambda-avtalen som ble inngått på forsommeren mellom byrådet og SV, for å få flyttet Munch-museet til Bjørvika, mot at Tøyen-området rustes opp for flere milliarder kroner.

Det er eiendomssjefen hos gårdeieren, det statlige eiendomsselskapet Entra, Frank Randell Helgesen, som bekrefter de nedslående nyhetene om kulturscenen overfor Østkantliv.

Kulturscenen, som skulle gi plass til 360 gjester, pluss kafe med uteservering, fikk innvilget utvidet åpningstid til klokka 03.00 i bydelsutvalget tidligere i sommer, men nå er altså prosjektet lagt ned.

Opprustningsstart neste sommer?

– Det er riktig at vi ikke kom til enighet om  en leieavtale. Det strandet på at vi ikke ble enige om størrelsen på husleia og et par andre punkter. Dermed står lokalene nå fortsatt tomme og vi ser på flere muligheter i nærmiljøet til å finne nye leietakere, sier Helgesen.

HÅPER: Anne-Lise Øien, projektleder for gårdeiernes opprustningsprosjekt for Tøyen Torg, håper vi kan se en utvikling i opprustningssaken i løpet av neste sommer. Men nå spilles ballen over til kommunen.. (Foto: Bjørn Bratten)

HÅPER: Anne-Lise Øien, projektleder for gårdeiernes opprustningsprosjekt for Tøyen Torg, håper vi kan se en utvikling i opprustningssaken i løpet av neste sommer. I løpet av de neste ukene spilles ballen over til kommunen.. (Foto: Bjørn Bratten)

Samtidig er det grunn til å frykte at det lenge planlagte opprustnings-prosjektet for Tøyen Torg, der gårdeierne sendte søknad i fjor sommer om kommunens deltakelse med halvparten av prosjektsummen, 15 millioner kroner, kan ta tid – svært lang tid.

Bystyret vedtok å bevilge pengene før jul i fjor, men kommunen ventet med å meddele gårdeierne på Tøyen Torg om vedtaket til Lambda-avtalen ble vedtatt i mai.

Skal godkjennes

Nå bekrefter Anne-Lise Øien, som er prosjektleder for gårdeiernes opprustningsprosjekt, at den avtalen som gårdeierne må vedta seg imellom som en garanti overfor kommunen, fortsatt ikke er klar. Øien håper avtalen kan være i boks om et par uker.

Når den er klar skal den oversendes til byutviklingsetaten, som skal godkjenne den, det vil ta noen måneder. Hvis den blir godkjent vil arbeidet med videreutviklingen av det forprosjektet gårdeierne har utarbeidet, og som søknaden til bystyret om støtte bygger på, bli satt i gang av kommunen.

Anne-Lise Øien sier hun ikke kan si noe om hvor lang tid det kan ta, men håper at noe kan skje i løpet av neste sommer.

Fisk og vilt

Samtidig bekrefter Anne-Lise Øien at det nå er klart for et helt nytt butikkprosjekt på Tøyen Torg, nemlig en kjøtt-, fisk- og viltforretning, som skal inn i en del av de lokalene som står ledige i det som tidligere var banklokalene på senteret.

Øien sier det dreier seg om en virksomhet som i dag har butikker i Mathallen på Grünerløkka og som også driver halal-butikken i basaren på Grønland. 

Spennende restaurant

Øien er også i en god dialog med et spennende restaurant-prosjekt i disse lokalene, som hun håper å få i havn om ikke så lenge. De gamle banklokalene har plass til enda en forretning, og Øien er godt i gang med interessante kandidater til de gjenværende arealene når fisk- og vilt-butikken og restauranten har fått sitt.

Dette innlegget er allerede blitt lest.16095.ganger

Legg inn en kommentar