Kommunen og universitetet i toalettmøte, men..

ROMFOLK: Komunen og universitetet snakket om parkeringen utenfor Naturhistorisk museum i møtet i dag, mandag.. (Foto: Bjørn Bratten)

ROMFOLK: Komunen og universitetet snakket om parkeringen utenfor Naturhistorisk museum i møtet i dag, mandag. Et tjuetalls biler med romfolk sto parkert utenfor museet da vi tok dette bildet før helga.. (Foto: Bjørn Bratten)


Snakket ikke om toaletter


Midlertidige toaletter var ikke noe tema da kommunen og universitetet møttes mandag for å diskutere problemene med tilgrising av Botanisk hage, skriver
osloby.no.

Direktør på Naturhistorisk Museum, Arne Bjørlykke, sier han er fornøyd med dagens møte.

— Det var positivt. Vi fikk fremlagt vår begrunnelse for å redusere åpningstiden, og byråden lovet å komme med forslag til tiltak i løpet av et par dager. Vi er optimistiske, og har tro på at vi kan få løst problemene, sier Bjørlykke.

Kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke (V) understreker at kommunen og universitetet har felles interesse og er enige om hva som er målet. Begge parter ønsker å opprettholde åpningstidene i dette viktige rekreasjonsområdet.

Samarbeide

— Vi er enige om å samarbeide for å få dette til, og vi er enige om at det haster. Vi skal ha et nytt møte allerede i løpet av uken, sier Bjercke. Kommunen vil se på parkeringsbestemmelsene i området, både i Monradsgate og på Sirkusplassn. Den vil vurdere skjerpet vakthold, kanskje kan det finansieres av ekstramidlene Regjeringen har satt av.

Kommunen vil forsøke å intensivere sin ryddeinnsats rundt museumsområdet mens den understreker at selve området er statlig grunn og ikke kommunens ansvar. I morgen vil bystyret skjerpe politivedtektene blant annet når det gjelder overnatting i bil, og i den forbindeles utvide politiets handlingsrom.

Toaletter ikke diskutert

— Det er fortsatt ikke ulovlig å sove i bil i byen, men det er ikke tillatt å campe, sier Bjercke. Men det som kan se ut til å være den åpenbare løsningen på avføring på feil sted –  å sette inn toaletter – ble ikke diskutert. Det var ikke noe tema på dette møtet. Jeg vil ikke utelukke at det kan bli det, men vi er opptatt av å bidra med det universitetet ønsker hjelp til, og det er først og fremst parkeringsforholdene i området, sier Bjercke.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1160.ganger

Legg inn en kommentar