Blokk-sjokk på Tøyen: Boligkjøpere i kø til åtte etasjers boligblokk i Nordby-bakeriets bakgård

SJU ETASJER – MIDT PÅ TØYEN: 11 millioner kroner koster en 118 kvadratmeters leilighet midt på Tøyen, i bakgården til det gamle trehuset til baker Nordby, inn mot parkeringsplassen ved Kiwi, og vendt ut mot Kolstadgate, der det nå endelig er blitt er blitt forbud mot gjennomkjøring.. (Foto: APT Properties)

ÅTTE ETASJER – MIDT PÅ TØYEN: 11 millioner kroner koster en 118 kvadratmeters leilighet midt på Tøyen, i bakgården til det gamle trehuset til baker Nordby, inn mot parkeringsplassen ved Kiwi, og vendt ut mot Kolstadgate, der det nå endelig er blitt forbud mot gjennomkjøring.. (Foto: APT Properties)

Boligkjøpere overnattet i kø for leiligheter «midt i det urbane og pulserende livet på Tøyen..»

(Publisert søndag 6.november 2016 kl. 11.03)

«Et fargerikt, gjennomført og annerledes bygg, midt i det urbane og pulserende livet på Tøyen, med dets mangfold og muligheter, ..noe som har vært en viktig inspirasjon for å forme bygget og skape noe nytt og unikt i Oslos mest spennende bydel, ..hvor farger, kunst og kultur, fellesskap og kvalitet har vært viktige stikkord.»

Bjørn Storflåtan portrett2BJØRN BRATTEN, skriver om byutvikling på Østkantliv

Alle Tøyen-klisjeer du kan tenke deg blir tatt i bruk når eiendomsselskapet APT Properties skal bygge et nytt prosjekt, Syd, på ikke mindre enn sju boligetasjer pluss næringslokaler, til sammen åtte etasjer, i det gamle, fredete  Baker Nordby-husets bakgård, der institusjonen Fontenehuset Øst nå holder til.

Hva? Det vil jo skygge for torget og ta all ettermiddagssola , skriver Anne Kristine AmbleFacebook.. Trodde tøyenløftet skulle gi bedre vilkår for barn og unge, også bygges det bare tettere isteden?

Lørdag var det salgsstart og Dagsavisen skrev i helgeavisa om en gruppe mennesker som hadde overnattet i kø i seinhøstkulda i to døgn i bakgården på Tøyen for å få kjøpt en leilighet i det nye bygget.

KARL NORDBYS BAKERI: Den gamle og fredete trebygningen til Karl Nordbys bakeri i Hagegata 25 var den eneste trebyningen fra det gamle Kampens handlegate da Tøyensenteret og T-banen ble bygd på seksti-tallet.. (Foto: Bjørn Bratten)

KARL NORDBYS BAKERI: Den gamle og fredete trebygningen til Karl Nordbys bakeri i Hagegata 25 var den eneste trebyningen fra det gamle Kampens handlegate som overlevde da Tøyensenteret og T-banen ble bygd på seksti-tallet.. (Arkivfoto fra 2009: Bjørn Bratten)

Avisa nevnte ikke med et ord beliggenheten i bakgården til den eneste trebygningen som overlevde den massive utbyggingen av Tøyen Torg på seksti-tallet.

To kalde netter

Gjennom to kalde netter har en håndfull personer sittet og ligget i kø på tomta, for å sikre seg nye leiligheter på Tøyen. Lørdag klokka 14 fikk de endelig lønn for strevet, da salget åpnet, skrev avisa.

Si din mening i kommentarfeltet nederst i denne saken..

– Det har vært en kald natt, og det vil bli en kald natt til. Men vi holder ut. Vi har slått opp telt inne i en garasje, og vi holder varmen og humøret oppe rundt bålet, sa køståerne natt til lørdag og viste fram lista som de har skrevet seg på.

Les også: Østkantfolk: Søstrene Nordby på Tøyen Torg

– På lista har vi skrevet ned navn, hvilket nummer de er i køen, og hvilken leilighet som er ønsket. Av oss som er her nå, har ingen satt seg opp på samme leilighet, sa en av boligkjøperne.

11 millioner kroner – på Tøyen!

Prisene på leilighetene starter på 2,9 millioner kroner, og ender på drøyt 11 millioner for den største, som er på 118 kvadratmeter.

– Vi ønsker at dere som flytter inn i Syd skal være glade i og stolte over bygget dere skal bo i. Derfor har vi laget en helhet i de utvendige og innvendige fellesarealene ved bruk av farger og materialer. Dette gjenspeiler seg også i hver enkelt leilighet. Syd vil ha 13 leiligheter fordelt over 7 etasjer og med et næringslokale i 1. etasje.
– Syd får to felles takterrasser hvor du kan dyrke urter i din egen urteparsell, nyte sol og utsikt og ha sosiale middager. Vi ønsker at Syd skal gi deg livskvalitet, være et bygg du trives i og bli et sted med god stemning, heter det i prospektet.

 

 

 

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.52702.ganger

6 comments for “Blokk-sjokk på Tøyen: Boligkjøpere i kø til åtte etasjers boligblokk i Nordby-bakeriets bakgård

 1. Kristin Bockelie
  10 november 2016 at 20:10

  Fint med flere boliger på fargerike, attraktive Tøyen. På så sentrale steder i byen bør man bygge tett og høyt. Så får flere mulighet til å bo der.

 2. red
  10 november 2016 at 10:13

  Får man sjokk av at det kommer en blokk ved siden av en annen blokk?, skriver Knut Bremer på Facebook.

 3. red
  10 november 2016 at 10:11

  Ingenting stanser utbyggernes profitt-jag via gentrifisering. Og politikerne (mange hentet fra PR-bransjen) applauderer «boligfesten», skriver Tord Larsen på Facebook.

 4. red
  10 november 2016 at 10:09

  Så negative dere er. Vi skal alle være glade for at det bygges nye boliger. Tror ingen kommer til å savne p-plassen den erstatter. Flere boliger gir flere folk, mer liv og flere folk gir også økt trygghetsfølelse. Og ta det med ro: Tøyen blir nok ikke gentrifisert på mange, mange år enda, skriver Tom Kristian Berger på Facebook.

  • Erik
   12 desember 2016 at 22:54

   Det er jeg 100% enig i Tom Kristian 🙂 dette blir et bra løft for torget, og ikke noe å sutre over 😀

 5. red
  10 november 2016 at 10:00

  Hva? Det vil jo skygge for torget og ta all ettermiddagssola , skriver Anne Kristine Amble på Facebook. Trodde tøyenløftet skulle gi bedre vilkår for barn og unge, også bygges det bare tettere isteden?.

Legg inn en kommentar