Tøyen Torg oppdatert: Ingen opprustning før tidligst 2016..

FJERNER RUS?: Kommunen skal foreta en gjennomgang av rus- og psykiatri-tilbudet på Tøyen Torg m,ed sikte på å flytte det til et annet sted i forbindelse med den kommende opprustningen av Tøyen Torg, sier fire Lambda-politikere i Dagbladet i dag.. (Ill.: DTZ)

NYE TØYEN TORG – NÅR?: Når gårdeierne og kommunen en gang blir enige, om det noen gang skjer? – blir det rød teglstein på selve torgflaten, ikke det vegg-til-vegg-lignende dekket som du ser på denne modellen fra 2012, og «taklysene» slik du ser dem her ville ikke byantikvaren ha, så de gamle lyssøylene blir beholdt, men med ny armatur. Men ett er sikkert: arbeidene blir ikke ferdig på nye Tøyen Torg før snøen faller i høst, slik en håpefull kommunens mann sa det i februar.. (Ill.: DTZ)

Samarbeidet mellom kommunen og Tøyen-gårdeierne har sprukket – igjen..

(Publisert mandag 16.februar 2015 kl. 17.06, sist oppdatert onsdag 5.august kl. 17.05)

Før snøen faller til høsten skal den versjonen av Tøyen Torg som fremstår på denne illustrasjonen fra 2012 være en realitet, et langt stykke på vei. Det skrev vi her på bloggen i februar, med kommunens mann i samarbeidskomiteen mellom gårdeierne og kommunen, Per Gunnar Eklund, som kilde. Nå kan spørsmålet fort bli hvilken høst og hvilket år det er snakk om..

Bjørn Storflåtan portrett2BJØRN BRATTEN skriver om byutvikling på Østkantliv

– Pr. i dag har jeg ikke lyst til å kommentere spørsmålet om når arbeidene kan komme i gang, sa Eklund til Østkantliv denne uka, altså mot slutten av juni. I februar mente han selve arbeidet kunne komme i gang trolig midt på sommeren en gang. Situasjonen er altså en helt annen nå som vi er i ferd med å passere midtsommerleite..

Kilder på Tøyen Torg som Østkantliv har snakket med i august 2015 forteller at mens man før sommeren fikk høre at opprustningen skulle skje i år, får man nå vite at det er høyst usikkert når det kan skje. Men det blir i hvert fall ikke i 2015.

Hva har gått galt? Økonomien!

– Vi er nå ferdig med forprosjektet og er i gang med detaljene i opprustningsplanen. Planen er å gjennomføre dette i løpet av 2015, og ambisjonen å avslutte byggingen før snøen faller igjen til høsten, bekreftet Eklund i en samtale med Østkantliv i februar gang. Så hva er det som har gått galt?

– Vi har en målsetting om å ruste opp torget – og så er det det økonomiske spørsmålet. Som kjent er det flere gårdeiere involvert, og vi kan bare håpe det kan bli avklart snart, sa Eklund denne uka, og det var alt han ville si.

Så vi er altså tilbake til den gamle leksa som red Tøyensenteret som en mare gjennom alle de åra før det internasjonale finansimperiet DTZ (!) kom inn i bildet som nye gårdeiere og fikk litt dynamikk inn i saken, fikk satt gårdeierne sammen og laget en plan, skisserte en finansiering og fikk kommunen, til slutt, til å vedta at de skulle dele med gårdeierne, rundt 15 millioner hver?

Startet for tre og et halvt år siden

Det skulle gå tre og et halvt år fra gårdeierne begynte å legge planene for en Tøyen Torg-opprustning og til planene blir virkeliggjort, skrev vi i februar. Skal det gå tre og et halvt år til?
I mellomtiden har arbeidet som er drevet med utviklingen av «innholdet» på torget, kommet godt i gang, det skal innrømmes. Med Wasabi Sushibar og Nordbye-søstrenes bakeri, Yasmin iskrembar, som alle har vært i gang en tid, og både Melt T
hai Kitchen og den tyrkiske restauranten, Anatolia, åpnet på seinvinteren.

«Hva er vitsen?»

Så kom altså også nyskapningen Postkontoret, og kjøttforretningen, og vi tenkte at nå er alt på stell, nå kan ikke noe gå galt.

Men som kritikerne sa da grasrotaksjonen TøyenHageKlubb satte i gang sommeren 2012: Hva er vitsen? Her er det jo ingenting. Her skjer ingenting..

Skal kritikerne få rett? Igjen?

Ris eller ros? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saken. Husk: Vi tåler også nedovertommeler..

Flere Tøyen-saker:

Vei i vellinga?
Skjønnhetskur på Tøyen
Mirakelet på Tøyen
Tøyen Torg i cyberspace
Vaktskifte på Tøyen Torg
Munch: Sommer på Tøyen
Ny giv for spøkelsessenter
Restaurantspalten: Lyst på Tøyen
Nettmøte på Lyst
Da Kampen ble Tøyen
Østkantens svar på Den Røde Plass
Klart for fem ukers fest
Det går så sagflisen spruter
Klart for hagefest
Ibrahim (8), Tøyen-lyriker
Joachim og Ibrahim er snart utlært?
Mads er VJ — ikke DJ
Her er sommerferiefest-programmet

Dette innlegget er allerede blitt lest.65974.ganger

2 comments for “Tøyen Torg oppdatert: Ingen opprustning før tidligst 2016..

  1. 25 juni 2015 at 23:13

    Det er en ønsket politikk at vi på østkanten skal ha det sånn for det er ingen politikere i maktposisjon som bor på Oslo Øst i byrådet! Når skal dere skrive om den nye boka til Heidi Kriznik; Den delte byen i Østkantliv?

  2. Martin S. Thoresen
    25 februar 2015 at 17:52

    Hvorfor skriver dere at sushibaren og bakeren har åpnet i løpet av de siste ukene ? De har da vært der i mange år nå.

Legg inn en kommentar