Hiphop-skolen: Joachim og Ibrahim – snart utlært..

TAKT OG RYTME:  Åtte-åringene Joachim og Ibrahim viste fine takter og var allerede framme ved Fremføringsøvelser, nest siste trinn på kursplanen, da Hiphop-skolen fortsatte på Tøyenkontoret i går kveld.. (Alle foto: Bjørn Bratten)

Ikke bare å jabbe avsted..

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Hiphop-historie. Takt og rytme-forståelse. Tekstskriving. Fremføringsøvelser. Fremføring av eget produkt.

Var det noen som trodde at hiphop og ræpp ikke var kompliserte greier som krevde konsentrasjon og perfeksjon? At det var bare å jabbe avsted uten rim og rytme, — og et sublimt innhold?

Og at fremførelsen bare gikk ut på å veive så mye som mulig med armene — og sprike med fingrene i hytt og vær? 

Åtte-åringene Joachim og Ibrahim gikk foran som gode eksempler og var allerede kommet fram til den nest siste avsluttende øvelsen, Fremføringsøvelser, da TøyenHageKlubbs Hiphop-skole, rap&lyrikk-verkstedet med Emire & Lillebror og Cezinando/Iron Chef,  fortsatte på andre dagen på Tøyenkontoret tirsdag.HIPHOP’ERNE: En glad hiphop-gjeng måtte gjøre en pause i tekst- og rytmestudiene for et kjapt møte med fotografen. Lørdag får vi høre hva de har kokt i hop..

De øvrige deltakerne, rundt et dusin hiphop-entusiaster på forskjellige alderstrinn, var fortsatt i gang med tekst- og rytmeøvelser da vi var innom i sjutida, men lørdag klokka 15.00 skal alt være klart for eksamen. Da er vi framme ved Framføring av eget produkt for samtlige ferdig utlærte hiphop-artister. Sannhetens time vil altså komme..

HJELPER TIL: Morradi-prosjektet, som nå har fått lokaler i Hagegata, var møtt fram på hiphop-skolen i dag for å hjelpe til. Her Ali Riza og Trude Arntzen fra Morradi..


Fremmøtte i dag var også Trude Arntzen og Ali Riza fra Morradi, frivillighetsprojektet som har spesialisert seg på å hjelpe ungdom som sliter med systemet. På Tøyenkontoret i dag var de med for å hjelpe til med hiphop-workshopen til TøyenHageKlubb.

Morradi-prosjektet har hvert år en stor konsert med 8-10.000 fremmøtte på Akershus festning, og de har nettopp flyttet inn i nye lokaler i Hagegata 36, altså rett rundt hjørnet for Tøyen Torg, så de er i høyeste grad medborgere i Tøyen-samfunnet..

Dette innlegget er allerede blitt lest.23400.ganger

3 comments for “Hiphop-skolen: Joachim og Ibrahim – snart utlært..

  1. 20 juli 2012 at 21:37

    Heia Kampen!

Legg inn en kommentar