Klart for fem ukers fest på Tøyen Torg..

FEMUKERSFEST: Tøyen Torg som du aldri har sett det: Nå slippes alle gode krefter løs for å sette senteret på hodet i sommer. (Ill.: Tøyenkontoret)

Nå blir det fest på gjødslet mark

..med grill og smoothiebar og bål og sand mellom tærne og mini-musikk-festival og barne-basseng og beplantning hele veien til Botanisk hage.. 

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv 

Nå blir det fest på gjødslet mark. Hva i all verden mener vi med det? Jo, nå skal du høre: Våre danske venner, Lars og Mikkel, på Tøyenkontoret, bymiljølokalet i underetasjen rett overfor Coop, har funnet ut at stedsnavnet Tøyen betyr gjødslet mark. Og på Tøyen skal det bli fest i sommer. I minst fem uker, midt på torget..

– Det er bare halvannen uke siden vi fikk vite at vi skulle få penger til dette prosjektet, så mange brikker er ikke falt helt på plass, men vi vet at startskuddet går 2.juli, da begynner vi å bygge på Tøyen Torg, og så holder vi på i fem ukefaser fram til litt ut i august.

TØYENKONTORET:

TØYENKONTORET: Lars Haahe Klemmensen og Mikkel Strandbygaard har i et par år nå, sammen med Matti Lucie Arentz, under navnet Tøyenkontoret, jobbet med gårdeierne for å få løftet Tøyensenteret ut av tungsinnet.. (Foto: Bjørn Bratten)

Det forteller Lars Haahe Klemmensen, Matti Lucie Arentz og Mikkel Strandbygaard som i et par år nå har jobbet sammen med gårdeierne på Tøyensenteret for å løfte senteret ut av tungsinnet. I juli løsner det altså for alvor, i nært samarbeid med mange gode krefter i nærområdet..

– Dere skal bygge på torget?

– Ja, den første uka, etter 2.juli, blir det bygging av diverse installasjoner i tre, som torgmøbler, platåer, kanskje en scene, ja, absolutt en scene, det kommer til å bli musikk, og vi må ha et sted som hever seg over resten av torget. Det blir rullegress og pallerammer som rammer inn de grønne innslagene. Og så blir det musikk og mat..

HAGEKLUBB:

HAGEKLUBB: Det blir både musikk og mat – og smoothies, hvis Matti Lucie Arentz fra Tøyenkontoret får det som hun vil..

– Musikk og mat?

– Ja, i åpnings- helgen, 7. og 8.juli, og uka derpå blir det tid for planting, for vi kaller hele prosjektet for Tøyen Hageklubb, ikke bare fordi det skjer i Hagegata, men vi prøver å få med Botanisk hage på en tilknytning med beplanting hele veien fra Botanisk hage og opp til torget, noe som jo passer fint fordi Tøyen nettopp betyr gjødslet mark (..det er jo ellers ikke mye gjødslet mark å se på Tøyensenteret i våre dager. Før nå..?).

Og så håper vi å få med oss noen fra Herligheten, parsellprosjektet i Loenga, og vi har også kontakt med folk fra Mat og jord, der du bor, Majobo, en gruppe som jobber for lokal matproduksjon her i bymiljøet, forteller våre danske ildsjeler..

HAGEKLUBB:

HAGEKLUBB: Strandbar og musikk, grill og bål i en svær oljetønne, barnebasseng og sand mellom tærne under avslutningsuka i august.. (Ill.: Tøyenkontoret)

– Helga 22. og 23.juli blir det musikkhelg, med DJ-akademi for jenter, håpet er også å få til en liten mini-musikk-festival. Og i avslutningshelga i august blir det det vi kaller TØya, som anknytter til Øya-festivalen uka etter. Det blir strandbar og musikk, grill og bål i en svær oljetønne, og smoothiebar. Og barnebasseng og sand mellom tærne og betonghellene..

Ja, såpass må det nesten være når det først skal skje noe på Tøyen..

Les mer om Tøyen på Østkantliv:

Dette innlegget er allerede blitt lest.51243.ganger

2 comments for “Klart for fem ukers fest på Tøyen Torg..

Legg inn en kommentar