Norsk alt sammen da «Norð» åpnet på Tøyen Torg

STILLE FØR STORMEN?: Hektisk før åpning av det nye urnordiske matstedet på Tøyen Torg: Nor∂! Daglig leder Carolin Azar, Joakim Strand, som er en av eierne, og servitør Louise Eriksson, mener å ha tingene under kontroll, et snaut døgn før åpning. Men alt er jo relativt. Den observante leser kan se at det foreløpig mangler vinduer i det nye spisestedet. Bildet er tatt klokka 13.00 onsdag… (Foto: Bjørn Bratten)

STILLE FØR STORMEN?: Hektisk før åpning av det nye urnordiske matstedet på Tøyen Torg: Nor∂! Daglig leder Carolin Azar, Joakim Strand, som er en av eierne, og servitør Louise Eriksson, mener å ha tingene under kontroll, et snaut døgn før åpning. Men alt er jo relativt. Den observante leser kan se at det foreløpig mangler vinduer i det nye spisestedet. Bildet er tatt klokka 13.00 onsdag… (Foto: Bjørn Bratten)

Kaffe og blingser og drinker i baren på 400 kvadratmeter, nærmest døgnet rundt..

(Publisert onsdag 5.august 2015 kl. 15.06, sist oppdatert 6.august kl. 08.32)

– Kaffe, blingser og drinker. Slik oppsummerte Joakim Strand, en av innehaverne til det aller nyeste serveringsstedet på Tøyen Torg, kalt Norð, altså med en urnordisk ð til slutt, konseptet på stedet, som ved første øyekast kan se ut som et nytt bakeri. 

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Onsdag i 13-tida manglet det fortsatt vinduer i hele fasaden, men Østkantlivs reporter møtte gutta med nye vinduer i døra da vi gikk. Dette skal gå bra, mente Strand.
– Kaffe og blingser, Strand, det høres veldig ut som dere kommer i en kraftig konkurranse med Tøyen-veteranene Baker Nordby rundt hjørnet?
– Nei, vi blir mer av et matsted enn Nordby, våre kokker driver ikke med kaker og skolebrød, vi er ikke et bakeri, eventuelt bare grovbakst, med grovbrød med lokalt mel, det blir raust med salater, smørbrød, – om ettermiddagen blir det supper og gryteretter, det blir drinker i baren, og i november kommer vi med en helt ny bydelsrestaurant i lokalene ved siden av.

Norsk mat

– Der blir det tradisjonell norsk mat, alt laget fra bånn av, og julemat når den tid kommer, forteller Strand. De to Norð-stedene blir til sammen på rundt 400 kvadratmeter, med 250 kvadratmeter bare på blingse-stedet, eller Norð romertall I, om vi kan kalle det det..

Ris eller ros? Legg inn din kommentar nederst i saken..

Drikke skal det heller ikke mangle, for her blir det hele sju ølsorter på tapp, mange kjente lokale bryggerier, Strand nevner i fleng Dronebrygg og Eiker Bryggeri. Aas blir hovedølet, det er jo det siste norske industribryggeriet, minner Strand oss om. Og flaskeøl blir det et rikt utvalg av. Når det gjelder vin er det vanskelig å finne noe norsk, men her skal kvaliteten stå i høysetet, lover Strand.

Romslige åpningstider

Åpningstidene blir romslige og går nabostedet Postkontoret en høy gang. På Norð er det åpent fra klokka sju om morgenen til klokka 01 på hverdager, lørdag og søndag åpnes klokka 10.00, når det gjelder åpningstiden i baren er ikke alt klart ennå. Kanskje åpningstiden der forlenges til tre-halv fire på natta etter hvert..

Eiere av Norð sammen med Joakim Strand er Øystein Schjølberg og Tom Arnesen. Så hvor finner du Norð? Rett overfor Parisersalongen, i kroken, like ved nedgangen til T-banen fra torget. Svææært sentralt, altså.

Les mer om det urnordiske:
Norske og nordiske heltekonger var av hunisk avstamning?
Kan disse hestene knuse de urnordiske mytene?
Hva er det som får oss til å tro at ingen fremmede ville søke seg hit?

Dette innlegget er allerede blitt lest.45909.ganger

Legg inn en kommentar