Østkantfolk: Familien Kvernes i Tøyen Blomster

SLUTTEN?: Er det begynnelsen på slutten for butikken deres på Tøyen-senteret, eller skal det være mulig å få en ny begynnelse. Johnny og Annelin Kvernes i Tøyen Blomster står på kanten av stupet, men beholder sitt gode humør..! (Foto: Bjørn Bratten)

SLUTTEN?: Er det begynnelsen på slutten for butikken deres på Tøyen-senteret, eller skal det være mulig å få en ny begynnelse. Johnny og Annelin Kvernes i Tøyen Blomster står på kanten av stupet, men beholder sitt gode humør..! (Foto: Bjørn Bratten)

Begynnelsen på slutten..?

..eller er det mulig å få en ny begynnelse på Tøyen-senteret, der tomme, svarte vindusflater griner mot deg fra alle kanter..

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv 

– Det var ikke så gærnt i desember, men etter nyttår har det vært stille. Hvis det ikke skjer noe drastisk før sommeren, gir jeg meg. Dette har jeg ikke råd til.
Johnny Kvernes har drevet Tøyen Blomster på Tøyen-senteret i årevis nå sammen med moren, Annelin Kvernes, men sjelden har det sett mer dystert ut enn nå. 

– I dag flyttet familiekontoret også. Nå er det tomme og svarte vinduer på alle kanter, sier Annelin Kvernes, som har hjulpet sønnen sin i butikken her helt siden de flyttet fra gartneriet på Klemetsrud for mange år siden.
Før det drev hun klesbutikk, Bukkshop, her på Tøyensenteret på åtti-nitti-tallet sammen med mannen Jan Kverner.
Familiekontoret som flyttet i dag, har bare  vært i dette lokalet en relativt kort tid, de flyttet inn etter at banken flyttet ut.

FAMILIEKONTORET: I dag flyttet familiekontoret ut igjen av de gamle lokalene til banken, som flyttet ut for ganske få år siden.. (Foto: Bjørn Bratten)

Situasjonen i dag er at konditoriet flyttet ut av lokalene sine i fjor, de eneste som er igjen i den rekka er to frisører og en klesbutikk.

Bygge-kantine

I brillebutikken på hjørnet ved blomsterbutikken er det nå billig-kles-butikk, i parfymeriet er det bygge-kantine, lærvarebutikken har vært tom i årevis, osv.

– Jeg driver og trener noen fotballlag på si. Det var meningen at de pengene jeg tjente på det skulle gå til en fin sommerferie i fjor. Men vi måtte bruke alt her i butikken. Det kan ikke fortsette slik, sier Johnny.

Men gårdeieren, Entra Eiendom, har vært greie, forteller Johnny Kvernes. De har fått et solid nedslag i husleia. Nå må han kanskje gå i nye forhandlinger for å holde ut til sommeren.

Skatteetaten flyttet

Årsaken til elendigheten er relativt grei, mener Johnny Kvernes. Det startet for alvor da hele skatte-etaten og folkeregisteret og det hele flyttet.

– Vi fikk jo masse gode kunder med alle de menneskene, og faste avtaler om blomsterleveranser. Håpet er at når rehabiliteringene er ferdig så kan det komme nye mennesker i de tomme kontorene. Allerede i februar/mars er det ventet mange nye kontorfolk i det vi kaller folkeregisterblokka. Så vi får se litt til..

Dette innlegget er allerede blitt lest.25869.ganger

Legg inn en kommentar