Regjeringen støtter Tøyen-opprustning med studentboliger

OPPRUSTNING: Regjeringen  gjorde det klart mandag at de vil støtte opprustningen av de 180 leilighetene i sosialblokka i Hagegata 30 på Tøyen Torg, som nå skal bli studentboliger, i regi av Studentsamskibnaden i Oslo.. (Foto: Bjørn Bratten)

OPPRUSTNING: Regjeringen gjorde det klart mandag at de vil finansiere opprustningen av de 180 leilighetene i sosialblokka i Hagegata 30 på Tøyen Torg, som nå skal bli studentboliger, i regi av Studentsamskipnaden i Oslo. Studentene vil gi mer liv og mer trygghet i området, mener studentsamskipnaden.. (Foto: Bjørn Bratten)

Studentene vil gi mer liv og mer trygghet i området, mener studentsamskipnaden..

Regjeringen har vedtatt å støtte byggingen av 348 nye studentboliger i Oslo, 180 av dem opprustningsprosjektet i Hagegata 30 på Tøyen Torg, som et ledd i Løft Tøyen-prosjektet. 

Regjeringen ble i budsjettforhandlingene med Venstre og KrF enige om å finansiere 2000 nye studentboliger i hele landet i 2015. I dag ble fordelingen av boligene mellom de ulike studiestedene kjent, skriver NRK Østlandssendingen

Spennende prosjekt

Det er Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, SiO, som skal bygge de nye studenthyblene. Samskipnaden omfatter om lag 65.000 studenter. Styreleder i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, Tone Vesterhus, er godt fornøyd med tildelingen av nye studentboliger.

– Prosjektet på Tøyen er veldig spennende. Dette er et flott område for studentboliger fordi det er så sentrumsnært, og fordi det har et godt kollektivtilbud. Å få studenter inn i nabolaget vil gi området et løft. Det gir mer liv, og mer trygghet, sier Tone Vesterhus.

Dette innlegget er allerede blitt lest.1381.ganger

Legg inn en kommentar