TøyenHageKlubb: Det går så sagflisen spruter!

HAGEFEST: Matt Lucie Arentz og folkene bak årets TøyenHageKlubb snekrer og sager så sagflisen spruter foran hagefesten på Tøyen Torg.. (Foto: Bjørn Bratten)

HAGEFEST: Matt Lucie Arentz og folkene bak årets TøyenHageKlubb snekrer og sager så sagflisen spruter foran hagefesten på Tøyen Torg.. (Foto: Bjørn Bratten)

En dag med sagmugg og mye fin plank.. 

Det går så sagflisen spruter når Matti Lucie Arentz og de andre ildsjelene fra Tøyenkontoret og tilliggende herligheter trår til i det avanserte snekkeriet som utspiller seg blant paller og plank på Tøyen-torget på hagefestens tredje dag.

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Skjønt selve festen er strengt tatt ikke helt i gang, det starter for alvor førstkommende lørdag. Programmet for lørdag og de neste fire-fem helgene finsnekres fortsatt i de tilbaketrukne lokaler i underetasjen på kontoret. 

Smoothie-kvelder

Men i dag var i hvert fall en dag med mye sagmugg og mye fin plank, eller breder som det heter på det bløde, danske, og plankene skal altså bli til dekke over de sprikende pallene. Slik at vi alle etter hvert kan plassere våre bakdeler på de små og store oppsatser og nyte det som måtte komme av smoothie-kvelder og vakker musikk og bålsamlinger. Men mer om dette seinere..

I dag kom det enda flere dansker for å hjelpe til, og to representanter fra gårdeierne (bildet over) var også innom til en liten prat med Matti i forbifarten. For den som måtte lure på det så er alt som skjer på torget nå godkjent av alle parter, det er enighet om at det som blir bygd nå skal i hvert fall få lov til å stå i fire måneder, altså ut september, men om det passer slik kan det også være at noe overvintrer. 

Mikkel Strandbygaard, en av de danske ildsjeler, røpet for oss at det for eksempel er snakk om noen riktig hardføre asiatiske grønnsaksplanter, en slags kål, om vi ikke misforsto helt, som kan være på vei, og vil være velegnet for høsting i snø gjennom hele vinteren. Så vi skal ikke sulte!
Og imens venter vi altså på programmet for de neste fem ukene.. Apropos — for den som lurer på alt dette snakk om hagefest her i steinørkenen. Vi befinner oss altså i Hagegata. Så derfor!

—bb/

Les mer om Tøyen:

Vei i vellinga?
Skjønnhetskur på Tøyen
Mirakelet på Tøyen
Tøyen Torg i cyberspace
Vaktskifte på Tøyen Torg
Munch: Sommer på Tøyen
Ny giv for spøkelsessenter
Restaurantspalten: Lyst på Tøyen
Nettmøte på Lyst
Da Kampen ble Tøyen
Østkantens svar på Den Røde Plass
Klart for fem ukers fest
Det går så sagflisen spruter
Klart for hagefest
Ibrahim (8), Tøyen-lyriker
Joachim og Ibrahim er snart utlært?
Mads er VJ — ikke DJ
Her er sommerferiefest-programmet

Dette innlegget er allerede blitt lest.39556.ganger

2 comments for “TøyenHageKlubb: Det går så sagflisen spruter!

Legg inn en kommentar