Østkantliv web-tv: VM-prinsesse åpner kampsport-senter i Kolstadgata 1

FEIRING: Østkantliv-redaksjonen feirer fem års jubileum for starten på østkantens bloggavis, den 9.august 2008, med web-tv om det som kan bli det nye aktivitetshuset for ungdom på Tøyen. VM-prinsessa Fatima Pinto og partneren Eirik Digre driver kampsportsenteret i kjelleren i Kolstadgata 1… (Video: Terese Bratten, Teerec Produksjon)


Hun innvier det som kan bli det nye aktivitetshuset på Tøyen..

(Sist oppdatert tirsdag 30.juli 2013 klokka 01.47)

Den norske VM-prinsessen i thai-boksing, Fatima Pinto (35) og hennes trener, thai-bokseren Eirik Digre, åpner kampsport-senter, med navnet Fighters Lab, i underetasjen i Kolstadgata 1 på Tøyen til uka, nærmere bestemt torsdag 1.august klokka 15.00.

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Dermed er de først ute med å innvie det som kanskje kan bli det nye aktivitetshuset på Tøyen, som har vært nevnt som ett av vilkårene for den store Lambda-avtalen, om flyttingen av Munch-museet til Bjørvika — og en omfattende opprustning av Tøyen-området.

Ris eller ros? Vi tåler også nedovertommeler! Legg inn kommentaren din i kommentarfeltet nederst i denne saken..

VM-PRINSESSEN: Fatima Pinto, internasjonal, norsk thai-bokser-stjerne, åpner kam,psportsenter i Kolstadgata 1 på Tøyen til uka, og kan dermed være først ute i det som kan bli det nye aktivitetssentret for ungdom på Tøyen. Pinto her i midten med grå trøye, sammen med en gruppe ungdommer fra Ungdomsverkstedet for Gamle Oslo på Grønland.. (Foto: Bjørn Bratten)

VM-PRINSESSEN: Fatima Pinto, internasjonal, norsk thai-bokser-stjerne, åpner kampsportsenter i Kolstadgata 1 på Tøyen til uka, og kan dermed være først ute i det som kan bli det nye aktivitetssentret for ungdom på Tøyen. Pinto her i midten med grå trøye, sammen med en gruppe ungdommer fra Ungdomsverkstedet for Gamle Oslo på Grønland.. (Foto: Bjørn Bratten)

VM- og EM-gull samme år

Fatima Pinto vant gull i VM i thai-boksing i Usbekistan i 2011, som norges første VM-vinner i den sporten. Samme året vant hun også EM-gullet, i Tyrkia. Året før hadde hun tatt VM-bronsje i Thailand. I 2009 vant hun nordisk mesterskap i thaiboksing, og i fjor NM-gull i samme gren.

KAMPSPORT: Med Fatima Pinto som veileder får ungdommene fra Ungdomsverkstedet på Grønland sin første forsiktige innføring i kampsportens hemmeligheter.. (Foto: Bjørn Bratten)

KAMPSPORT: Med Fatima Pinto som veileder får ungdommene fra Ungdomsverkstedet på Grønland sin første forsiktige innføring i kampsportens hemmeligheter.. (Foto: Bjørn Bratten)

Digre er utøver innen såkalt mixed martial arts (MMA), startet med shootfighting i 1997 og gikk sin første kamp i 1998. Som amatør innen MMA har han vunnet tre kamper og tapt seks, og da han debuterte som profesjonell i 2011 tapte han på knockout i første runde mot svensken Simon Skold. Innen shootfighting har han per 2011 tre seire og seks tap. Han er også president i Norges Thaiboksing Forbund, og startet med thaiboksing i 1991.

Fysikalsk institutt

Med sin tilknytning til det fysikalske instituttet Physio Lab, også i lokalene i Kolstadgata 1, er dette et helt nytt konsept, og det første av sitt slag, heter det på Facebooksiden til Fighters Lab.

Uken 5.- 10. august er det kursstart hos Fighters Lab, med kurs i Thaiboksing/Muaythai, Brazilian Ju Juitsu, Grappling/MMA og Boksing. I tillegg har de eget jenteparti og barneparti. Det er også mulighet for styrke- og kondisjonstrening. 

Forhandler nå

Samtidig med innflyttingen til Fighters Lab forsøker forskjellige organisasjoner å posisjonere seg for et eventuelt leieforhold i Kostadgata 1 og eventuelt som en del av et aktivitetshus. En sammenslutning av ikke mindre enn 12 organisasjoner som kaller seg Frivillighetshuset, etter initiativ fra Operasjon Dagsverk, Hyperion, Elevorganisasjonen og Kreativ Aktiv Norsk Data Ungdom, tar sikte på å leie alle sju etasjene og skriver på en nettside at vi forhandler om priser nå, og det ligger i skrivende stund på i underkant av 1.000kroner per kvadratmeter i året.

Les mer om Tøyen:

Vei i vellinga?
Skjønnhetskur på Tøyen
Mirakelet på Tøyen
Tøyen Torg i cyberspace
Vaktskifte på Tøyen Torg
Munch: Sommer på Tøyen
Ny giv for spøkelsessenter
Restaurantspalten: Lyst på Tøyen
Nettmøte på Lyst
Da Kampen ble Tøyen
Østkantens svar på Den Røde Plass
Klart for fem ukers fest
Det går så sagflisen spruter
Klart for hagefest
Ibrahim (8), Tøyen-lyriker
Joachim og Ibrahim er snart utlært?
Mads er VJ — ikke DJ
Her er sommerferiefest-programmet
Søstrene Nordby på Tøyen Torg
Sushi-søstrene på Tøyen Torg

 

Dette innlegget er allerede blitt lest.112521.ganger

Legg inn en kommentar